Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι

     

    Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι


    Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνουμε άφοβα.

    Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω…

    1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.

    2. Βιταμίνη Α & C για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Οι βιταμίνες του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος. Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.

    3. Νερό & φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

    4. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για ενυδάτωση: Επαρκή ενυδάτωση δεν πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού αλλά και με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ