Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τρομακτική βάρκα από τη Φουκοσίμα ξεβράστηκε στις ΗΠΑ

    varka_foukosima_3

    Μπορεί ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», το στοιχειωμένο πειρατικό πλοίο-τέρας να αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, ωστόσο μία «μικρογραφία» του ξεβράστηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ, προκαλώντας πανικό στις υγειονομικές αρχές.

    Η συγκεκριμένη βάρκα, που ξεβράστηκε στις 28 Απριλίου, ήρθε από τη Φουκοσίμα και ταξίδευε στο νερό για 3 χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει αποικία για εκατοντάδες θαλάσσιους οργανισμούς, αποκτώντας τελικά αυτή την απόκοσμη όψη.

    Η επιφάνειά της είναι εντελώς καλυμμένη από θαλάσσιες μορφές ζωής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι άγνωστες. Μάλιστα, το θέαμα της βάρκας είναι τόσο αποκρουστικό που όσοι την είδαν κάλεσαν την ακτοφυλακή κάνοντας λόγο για θαλάσσιο τέρας.

    Οι άνδρες της Ακτοφυλακής που κατέφθασαν στο σημείο, επιβεβαίωσαν πως το «τέρας» ήταν μια μικρή, πλαστική βάρκα, η οποία ταξίδεψε περίπου 4.500 ναυτικά μίλια, ώσπου κατέληξε στις αμερικανικές ακτές.

    Μία παρόμοια βάρκα ξεβράστηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Long Beach της Καλιφόρνια. Και οι δύο βάρκες μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια ώστε να ταυτοποιηθούν οι οργανισμοί που μεταφέρουν.

    varka_foukosima_2

    varka_foukosima_3

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ