Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Αγίου Πνεύματος 2017: Για ποιους ειναι αργία πότε πέφτει φέτος

    Αγίου Πνεύματος 2017: Για ποιους ειναι αργία πότε πέφτει φέτος

    Αγίου Πνεύματος 2017: Για ποιους ειναι αργία πότε πέφτει φέτος

    [ad id=”13289″]

    Λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει από το επόμενο τριήμερο αυτό του Αγίου Πνεύματος αφού πέφτει την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017. Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος δεν είναι όμως για όλους αργία

    Κανονικά θα λειτουργήσουν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που πέφτει φέτος την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιό τους. Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Επίσης σε διάφορες περιοχές της χώρας εθιμοτυπικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.

    Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους (αδικαιολόγητα) δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής το οποίο και θα αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους. Στην περίπτωση που οι ημερομίσθιοι που δεν εργαστούν, δεν δικαιούνται αμοιβή αφού δεν ορίζεται με διάταξη νόμου η πληρωμή του ημερομισθίου σε μη εξαιρέσιμες αργίες.

    [ad id=”6783″]

    Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό που δεν θα εργαστούν θα λάβουν το μισθό τους χωρίς προσαύξηση, ενώ αν εργαστούν δικαιούνται επί πλέον 1/25 του μισθού του.

    Προσαύξηση κατά 75% οφείλεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει σχετικός όρος για καταβολή του σε Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., καθορίζει δηλαδή την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ