Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, χθες Τετάρτη στην Πτολεμαΐδα.

    [ad id=”13289″]

    Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, και παρουσία των Αρχών της περιοχής, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, και άνοιξαν οι εργασίες της Έκθεσης, με τον Μητροπολίτη Θεόκλητο να εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους Εκθέτες.

    Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Πλακεντάς και Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Εορδαίας Παντελής Παπαοικονόμου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΔΕΗ, της ΕΣΕΕ και εμπορικών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, διοργανωτή της Έκθεσης Μιχάλης Δεληκώστας, καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην 9η EGNATIA EXPO, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009, έμεινε ζωντανή σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και φέτος διανύει την 9η της χρονιά.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Δεληκώστας στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Έχετε μπροστά σας μία ζωντανή απόδειξη πως το επιχειρείν βαστάει γερά. Παρά την βάναυση συμπεριφορά του ανάλγητου κράτους, παρά την υπερφορολόγηση, τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, την καθυστέρηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, δημιουργούμε. Παλεύουμε μόνοι μας, και έχουμε το κράτος απέναντί μας. Η επιμονή της Διοίκησης του Συλλόγου να συνεχίσει να κάνει μία δυνατή έκθεση που τραβά τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου από όλη την Ελλάδα, για άλλη μια φορά μας δικαιώνει. Η φετινή 9ηδιοργάνωση, είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τόσο σε επίπεδο εκθεμάτων, όσο και σε επίπεδο παράλληλων εκδηλώσεων. Θέλω να καλέσω από το βήμα αυτό, όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας να επισκεφθούν την έκθεση. Εύχομαι από καρδιάς στους εκθέτες μας να έχουν επιτυχημένη εκθεσιακή παρουσία και να ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους».

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Σχετικά με το θέμα της στέγασης της Έκθεσης ο κ. Δεληκώστας ανέφερε: «Διαχρονική μας απαίτηση είναι η Έκθεση μας, το στολίδι των εκθέσεων της περιοχής, να βρει επιτέλους στέγη. Με τη στενή συνεργασία που έχουμε με τον κ. Ζαμανίδη, έχουμε ξεκινήσει κάνοντας τα πρώτα μεγάλα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ζητώ από όλους τους εμπλεκόμενους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να επιταχύνουμε όσο το δυνατόν την εξεύρεση οριστικής λύσης στη στέγαση της EGNATIA EXPO.»

    [ad id=”6783″]

    Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της Έκθεσης, τόσο για τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και συνολικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας: «Η Έκθεση έγινε θεσμός. Έγινε θεσμός γιατί την έχει ανάγκη ο κόσμος. Τέτοιες διοργανώσεις είναι κρίσιμες για να βελτιώσουμε την εμπορικότητα των προϊόντων μας, να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα παραγωγής και κατά συνέπεια να βελτιώσουμε τους οικονομικούς δείκτες ώστε να φέρουμε την ανάπτυξη.Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί φέτος η Έκθεση είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη, και δίνει καλύτερες ευκαιρίες. Έχουμε υποχρέωση μέχρι του χρόνου να την κάνουμε καλύτερη. Αξίζει ένα «εύγε» σε αυτούς που επιχειρούν και προσπαθούν να επιβιώσουν, γιατί μόνο έτσι θα σταθούμε στα πόδια μας.

    Εμείς ως Δήμος έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία να κατασκευάσουμε ένα χώρο ο οποίος θα στεγάσει και την εμπορική έκθεση αλλά όχι μόνο την εμπορική έκθεση, ένα χώρο όπου θα φιλοξενούνται εμπορικές και άλλες δραστηριότητες. Τον έχουμε εντάξει στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, και ταιριάζει απόλυτα ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμαJessica». Αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη, ο Σάββας Ζαμανίδης ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας έτσι ώστε όλοι οι φορείς να δουλέψουν παράλληλα και να το αφήσουν ως παρακαταθήκη στο τέλος της θητείας τους.

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρής Καρυπίδης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ανέφερε πως η Πτολεμαΐδα αυτές τις μέρες έχει την τιμητικής της, λόγω της Έκθεσης, των εγκαινίων της Σχολής Πυροσβεστών, της Διυπουργικής συνάντησης της ΝΑ Ευρώπης στη Βλάστη για τη γεωργία και την κλιματική αλλαγή.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε: «Το κράτος δεν είναι εχθρικό, υπάρχουν όμως άστοχες πολιτικές. Πρέπει να συνεργαστούμε και με το κράτος και με την ΕΕ για να απαντήσουμε στις προκλήσεις του αύριο. Το εγχείρημα που γίνεται στην Πτολεμαΐδα έχει την αξία του όταν καθετοποιεί την παραγωγή και παράγει υπηρεσίες και προϊόντα αξίας. Οι εκθέσεις είναι μία προωθητική ενέργεια. Δεν παράγουν, προωθούν. Πρέπει νωρίτερα να απαντήσουμε τι παράγουμε και τι θέλουμε να προωθήσουμε μέσα από αυτές τις εκθέσεις. Και να ενεργήσουμε στοχευμένα για να είμαστε οφέλημοι».

    Σχετικά με το θέμα της στέγασης της Έκθεσης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Για το εγχείρημα που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, είναι θετικό βήμα. Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς. Λίγο πιο εκεί, στα δεκατέσσερα χιλιόμετρα έχουμε μια υποδομή, η οποία δεν είναι βιώσιμη, με πολλά χρέη και βαρίδια του παρελθόντος. Εκείνη η υποδομή είναι περιουσία των εμπόρων, δική σας υποδομή. Όπως και αυτό που θα δημιουργηθεί, πάλι δική σας περιουσία θα είναι. Ποιος θα τα συντηρήσει και θα τα λειτουργήσει; Πρέπει να το απαντήσουμε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και σωστοί. Ας αξιοποιήσουμε τις υποδομές που έχουμε, ας κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό, και με βάση και τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις προκλήσεις του μέλλοντος τότε να κάνουμε τις ενέργειες που απαιτούνται. Όχι άλλες υποδομές για τις υποδομές. Όχι άλλες εργολαβίες για τις εργολαβίες. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στην Έκθεση σας. Και να είστε βέβαιοι ότι όπως ήμασταν πάντα, θα είμαστε και στο μέλλον κοντά σας, αλλά με ειλικρινή λόγο».

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, αφού σημείωσε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, έκανε αναφορά στο δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό μέλλον, τις επιχειρήσεις που κλείνουν μέρα με την ημέρα, και τον αγώνα που δίνουν αυτές που επιβιώνουν: «Δύο είναι τα μηνύματα που στέλνει αυτή η Έκθεση. Ένα μήνυμα προς τους κυβερνώντες, ότι η επιχειρηματικότητα ακόμα και τώρα μετά από επτά χρόνια κρίσης αποδεικνύει πρώτον ότι είναι όρθια ότι μπορεί να παράγει και δεύτερον ότι είναι άξια και ικανή δύναμη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το δεύτερο μήνυμα που αφορά όλους μας, γιατί εκτός από επαγγελματίες είμαστε και καταναλωτές: Αλήθεια, όλα όσα πρέπει να προσφέρουν οι καταναλωτές στην τοπική επιχειρηματικότητα γίνονται; Όχι. Δημιουργήθηκε ο άξονας της Εγνατίας. Ξέρετε πόσοι καταναλωτές φεύγουν και στηρίζουν τις ξένες αγορές; Ζητάμε τη στήριξη των καταναλωτών τις περιοχής μας, όχι για να βγάλουμε περισσότερα κέρδη, αλλά για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας γιατί στις επιχειρήσεις μας δουλεύουν τ
    α αδέλφια μας, τα ξαδέρφια μας, οι κουμπάροι μας και οι συγγενείς μας».

    Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Κυριακίδης ανέφερε: «Πρέπει να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Γι’ αυτό θα κριθούμε όλοι σε μια βδομάδα εκ του αποτελέσματος. Σημαντική η προσπάθεια. Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι διαλόγου, να αφήσουμε κατά μέρος όλες τις κομματικές, πολιτικές και τοπικιστικές σκοπιμότητες και να δημιουργήσουμε για τον τόπο μας, τη Δυτική Μακεδονία. Εύχομαι τα καλύτερα».

    Στα πλαίσια της τελετής εγκαινίων της Έκθεσης, τιμήθηκεο Πρόεδρος της BINGOΑΕ Κωνσταντίνος Τόττης, για την πολυετή προσφορά της εταιρίας, αλλά και της οικογένειας του στο επιχειρείν της περιοχής.

    Τιμήθηκε επίσης, ο Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης, βετεράνος επιπλοποιός της Πτολεμαΐδας, ο οποίος για πάνω από 50 χρόνια επιχειρούσε με συνέπεια και μεράκι στον τόπο του, την Πτολεμαΐδα.

    Τέλος,ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας τίμησε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ Πτολεμαΐδας Θεόδωρο Καζαντζίδη ευχαριστώντας τον για τη στήριξη του στο θεσμό της Έκθεσης, με τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από και προς το χώρο της Έκθεσης.

    Μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, οι διοργανωτές και οι υποστηρικτές της έκθεσης έκοψαν «την κορδέλα» ανοίγοντας και τυπικά την έκθεση στο κοινό. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν εντός του εκθεσιακού χώρου, συνομίλησαν με τους εκθέτες και ευχήθηκαν «καλές δουλειές».

    Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ενώ σήμερα ξεκινά και το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Όλη η Δυτική Μακεδονία είναι καλεσμένη στη μεγάλη γιορτή. Σας περιμένουμε!

    Άνοιξε της πύλες της η 9η EGNATIA EXPO

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ