Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «Μπόνους» 150 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να βγάλουν τις συντάξεις

    «Μπόνους» 150 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να βγάλουν τις συντάξεις

    Στόχος είναι να βγαίνουν 20.000 αποφάσεις κάθε μήνα

    [ad id=”13289″]

    Κίνητρο 150 ευρώ το μήνα δίνει ο ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους του προκειμένου να «τρέξουν» πιο γρήγορα τις αποφάσεις για περίπου 138.899 συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από δυόμισι χρόνια.

    Σχετική εισήγηση ενέκρινε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου σε έκτακτη συνεδρίαση γιατί ο στόχος είναι να βγαίνουν 20.000 αποφάσεις κάθε μήνα.

    Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, στην πράξη σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος που είναι επιφορτισμένος με τις συντάξεις θα παίρνει επιπλέον χρήματα για να βγάζει 3 αποφάσεις επιπλέον πέρα από αυτές που εκδίδει κάθε μήνα. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, η επίσπευση που ζητείται από τους υπαλλήλους στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, έχει τον όρο να αναστείλουν τις άδειες του καλοκαιριού και να πάρουν μόνον μια εβδομάδα.

    Το ποσό που έχει εξασφαλιστεί με το δάνειο της τρόικας για τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, είναι 859 εκατ. ευρώ. Από αυτά ο ΕΦΚΑ διέθεσε τα πρώτα 70 εκατ. ευρώ ως το τέλος Μαΐου. Το υπουργείο Εργασίας, μάλιστα, βλέποντας ότι θα χαθούν τα λεφτά για τις συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα μείνουν μόνιμα με τις προσωρινές συντάξεις, άλλαξε την απόφαση και όρισε νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών ως το τέλος Ιουνίου του 2018, φορτώνοντας δηλαδή άλλους 12 μήνες αναμονής στους συνταξιούχους που περιμένουν την οριστική σύνταξη.

    [ad id=”6783″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ