Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ

    ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ

    ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ

    Έκθεση της εταιρείας McKinsey ανέφερε ότι η ΔΕΗ χρειάζεται κούρεμα δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ για να καταστεί βιώσιμη.

    Σήμερα η Επιχείρηση δίνει, με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, διευκρινίσεις σχετικά με το νέο επιχειρησιακό της σχέδιο με την McKinsey, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Συγκεκριμένα επισημαίνει:

    • Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής. Επισημαίνεται ότι το 2018 η Εταιρεία έχει ήδη λάβει 360 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά 150 εκατ. ευρώ από τις Ομολογίες συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων του 2019.
    • Στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA.

    Η ΔΕΗ έχει προσλάβει ως σύμβουλο τον οίκο McKinsey με αντικείμενο την εκπόνηση του νέου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ