Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ένας στους επτά πολίτες του Χονγκ Κονγκ είναι εκατομμυριούχος!

    Ένας στους επτά πολίτες του Χονγκ Κονγκ είναι εκατομμυριούχος!

    Ένας στους επτά πολίτες του Χονγκ Κονγκ είναι εκατομμυριούχος!

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το Χονγκ Κονγκ διαθέτει πλέον ένα εκατομμύριο εκατομμυριούχους! Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας στους επτά πολίτες δηλώνουν εκατομμυριούχοι (!), αφού το 2017 ο πληθυσμός του Χονγκ Κονγκ ανήλθε στα 7,36 εκατομμύρια.

    Το προηγούμενο έτος, ο Hang Seng, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 36%, προσφέροντας περισσότερο… πλούτο στους άντρες και τις γυναίκες της χώρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Citibank, οι εκατομμυριούχοι στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 15% το 2017 (έναντι του 2016), με 68.000 εξ αυτών να διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 1,27 εκατ. δολαρίων.

    Η έρευνα ορίζει ως «εκατομμυριούχους» εκείνους με περιουσιακά στοιχεία (ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές), συνολικού ύψους 127.430 δολαρίων.

    «Κοιτώντας μπροστά, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αναμένεται να αυξηθεί και το 2018», εκτιμά ο Lawrence Lam, επικεφαλής του retail banking στη Citibank. «Το επενδυτικό κλίμα είναι ισχυρό, ενώ και η αγορά αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, ακόμη κι αν σημειωθεί αύξηση των επιτοκίων», προσθέτει ο ίδιος.

    Η ακίνητη περιουσία αποτελεί το βασικό επενδυτικό «όχημα» για τους εκατομμυριούχους του Χονγκ Κονγκ, με το 70% περίπου της περιουσίας τους να προέρχεται από το real estate. Κατά μέσο όρο, κάθε εκατομμυριούχος στο Χονγκ Κονγκ διαθέτει τουλάχιστον τρία ακίνητα (3,2 συγκεκριμένα).

    Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των εκατομμυριούχων συμπληρώνουν μετοχές και ομόλογα. Οι εκατομμυριούχοι του Χονγκ Κονγκ διαθέτουν ρευστότητα σε ποσοστό 14% – στο σύνολο της περιουσίας τους – και μετοχές σε ποσοστό 9% – στο σύνολο της περιουσίας τους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ