Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Το αμοιβαίο μασάζ μεταξύ συντρόφων κάνει καλό…

    Έρευνα: Το αμοιβαίο μασάζ μεταξύ συντρόφων κάνει καλό…

    Χαλαρώστε και αφεθείτε στα χέρια του/της συντρόφου σας…

    Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα καλό μασάζ παρέχει μία πληθώρα θετικών επιδράσεων στην υγεία ενός ανθρώπου. Το μασάζ είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας και χαλάρωσης του σώματος, με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

    Πρόσφατη έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλη μία θετική επίδραση στον οργανισμό μας, καθώς οι ψυχολόγοι πιστεύουν, πλέον, ότι το μασάζ θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο της καλής ζωής μεταξύ δύο συντρόφων.

    Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northumbria διαπίστωσε ότι τα άτομα που δέχθηκαν μασάζ από τους συντρόφους τους, βελτίωσαν κατά πολύ τη σωματική και τη συναισθηματική τους ευεξία.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 38 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα μασάζ που διήρκησαν τρεις εβδομάδες.

    Τα αποτελέσματα εκτιμήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων πριν και μετά από τα μαθήματα μασάζ. Οι ερωτήσεις περιείχαν θέματα σχετικά με τη σωματική και πνευματικής ευεξία, το άγχος και την ικανοποίηση που ένιωθαν με τη σχέση τους πριν και μετά τα μαθήματα.

    Η ζωή των ζευγαριών και η ψυχική τους υγεία επηρεάστηκαν θετικά από τα μαθήματα μασάζ. Το εκπληκτικό βρίσκεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα ικανοποίησης ήταν τα ίδια, είτε αν ο σύντροφος έκανε μασάζ είτε αν λάμβανε, ενώ το 91% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα πρότειναν ανεπιφύλακτα το αμοιβαίο μασάζ στους φίλους τους.

    Μία από τους επικεφαλής της έρευνας, η Sayuri Naruse, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τα οφέλη από το μασάζ από έναν επαγγελματία είναι γνωστά καλά τεκμηριωμένα» και συμπληρώνει «αλλά αυτή η έρευνα δείχνει πώς ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από τα ζευγάρια, με λίγη… εκπαίδευση».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ