Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η σκόνη σοκολάτας που… σνιφάρεται

     

    Η σκόνη σοκολάτας που… σνιφάρεται


    Η εφηβεία έχει μέσα της πολύ πειραματισμό και αποκοτιά και στη μακρά λίστα μπορούμε να προσθέσουμε πια και το σνιφάρισμα σοκολάτας.

    Ο αμερικανός ΕΟΦ (FDA) εξέδωσε μια ανακοίνωση κατά της Coco Loko, μιας εταιρίας που έχει ρίξει στην αγορά σκόνη σοκολάτας για τη… μύτη, την οποία κατηγορεί ο FDA πως «προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό στα παράνομα ναρκωτικά του δρόμου και τα προϊόντα, όπως επισημαίνονται και διατίθενται στο εμπόριο, μπορεί να εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια».

    Σχετική επιτροπή της Γερουσίας είχε ζητήσει τον Ιούλιο από τον FDA να ελέγξει αυτά τα προϊόντα, τα οποία προωθούνται ούτε λίγο ούτε πολύ ως φαρμακευτικές ουσίες με ευεργετικά αποτελέσματα, χωρίς να έχουν φυσικά καμία τέτοια ιδιότητα.

    Η σνιφαριστή σκόνη σοκολάτας δεν είναι παίξε-γέλασε, μας λέει ο FDA, καθώς «έχει πολύ αληθινές συνέπειες».

    Η σκόνη της Coco Loko μιμείται τη χρήση κοκαΐνης, πραγματικά ναρκωτικά δηλαδή, αν και δεν είναι μόνο αυτό το κακό, καθώς μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στις φωνητικές χορδές, φράξιμο των αναπνευστικών οδών, ακόμα και άσθμα, σύμφωνα πάντα με τον FDΑ, που καλεί την εταιρία να του απαντήσει στις κατηγορίες, αλλιώς θα αποσύρει το προϊόν από τα ράφια.

    Νέες εποχές, νέα ήθη…

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ