Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στον αέρα οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

    Στον αέρα οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

    Στον αέρα οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

    Για ακόμη μια φορά αναμένεται να δημιουργηθεί εμπλοκή στις εξετάσεις υποψηφίων για δίπλωμα οδήγησης αφού έληξε η εξάμηνη παράταση που είχε δοθεί στο ειδικό επίδομα που χορηγούνταν στους εξεταστές υπαλλήλους περιφερειών και υπουργείου Μεταφορών και είχε παραταθεί μετά από την αποχή τους από τις εξετάσεις

    Τον Ιούνιου εν μέσω κινητοποίησεων και αποχής των εξεταστών από τις εξετάσεις η κυβέρνηση είχε δώσει προσωρινή παράταση έξι μηνών, στην καταβολή του επιδόματος του εξεταστή, για το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί η κατάργησή του, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της διεξαγωγής των εξετάσεων.

    Η τροπολογία προέβλεπε την παροχή 2,26 εκατ. ευρώ στους εξεταστές οδήγησης (240 ευρώ μηνιαίως για τη διενέργεια τουλάχιστον έξι εξετάσεων), οι οποίοι στην πλειονότητά τους αποτελούν υπαλλήλους των Περιφερειών και λιγότεροι του υπουργείου Υποδομών.

    Η παράταση αυτή όμως με την έλευση του νέου έτους έληξε.

    Παράλληλα το επόμενο διάστημα έρχεται στη βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης και στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα αφορούν κατά πρώτο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

    Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ