Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα αγοράκια είναι καλύτερα στη φυσική γιατί… ουρούν όρθια

    Τα αγοράκια είναι καλύτερα στη φυσική γιατί… ουρούν όρθια

    Αυτό τουλάχιστον μας λένε οι ερευνητές!

    [ad id=”13289″]

    Όποιος διαπρέπει στη σχολική φυσική πρέπει να είναι αγόρι και έχει να ευχαριστεί τον τρόπο που κάνει την ανάγκη του. Αυτό μας λέει τουλάχιστον μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

    Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως είναι η όρθια στάση της ανδρικής ούρησης που δίνει στα αγοράκια το πάνω χέρι στη φυσική επιστήμη, καθώς μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τις δυσκολίες της στόχευσης στη λεκάνη αποκτούν καλύτερη κατανόηση των νόμων της κίνησης!

    Τα ευρήματα της μελέτης επιβεβαιώνονται εν μέρει και από παλιότερη έρευνα, η οποία βρήκε πως τα κοριτσάκια τα πάνε χειρότερα από τα αγοράκια στη φυσική. Μόλις το 1/3, για παράδειγμα, των κοριτσιών μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τους νόμους της κίνησης, εκεί που τα αγόρια τα καταφέρνουν στα 2/3.

    Είναι και τα σπορ βέβαια που παίζουν οι μπόμπιρες που τους εξοικειώνουν με τις δύσκολες έννοιες της φυσικής, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν. Ακόμα και τα κορίτσια που συμμετέχουν όμως σε αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζουν να σημειώνουν χειρότερες επιδόσεις από τα αγόρια, κι έτσι πρέπει να ευθύνεται η όρθια στάση της ούρησης!

    Όπως μας λέει η μελέτη, οι «παιχνιδιάρικες πρακτικές της ούρησης», όπως για παράδειγμα το πόσο μακριά μπορείς να ουρήσεις στη λεκάνη, είναι το κλειδί για την αγορίστικη επιτυχία στη φυσική ήδη από μικρή ηλικία.

    Καθαρή επιστήμη…

    [ad id=”6783″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ