Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
More

  Ένας πρωτοπόρος ελληνικός όμιλος, στο πλευρό ασθενών και επιστημόνων

  Η 20η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών είναι μια αφορμή, να αναδειχθεί η πολύπλευρη αξία και σπουδαιότητα της έρευνας.  

  Οι κλινικές μελέτες παρέχουν πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ασθενείς και γιατρούς να επιλέξουν καινοτόμες θεραπείες με ασφάλεια.  

  Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πρωτοπόρος στο χώρο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δραστηριοποιείται στον τομέα των Κλινικών Μελετών από το 2009.  

  Η επιστημονική Ομάδα του Ομίλου έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 700 Κλινικές Μελέτες, στηρίζοντας καθημερινά τους ασθενείς και το δύσκολο έργο της επιστημονικής κοινότητας.  

  «Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ένας ανερχόμενος κόμβος κλινικών μελετών. Αυτό ωφελεί όχι μόνο τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκουν μία διέξοδο σε ένα νόσημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με την υπάρχουσα θεραπεία αλλά και τους εμπλεκόμενους επιστήμονες – ερευνητές, που μέσω του επιστημονικού έργου τους αποκτούν νέες πληροφορίες για τα δοκιμαζόμενα φάρμακα και ως εκ τούτου εξελίσσουν το επιστημονικό τους επίπεδο προς όφελος της ανθρωπότητας.

  Παράλληλα, οι κλινικές μελέτες αποτελούν μία μεγάλη επένδυση ωφέλιμη για την οικονομία της χώρας, με εισροή κεφαλαίων και δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης», τονίζει ο Παναγιώτης Τούλας, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Έρευνας Ακτινολογίας ΕΚΠΑ και Σύμβουλος Ακτινολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

  Όπως εξηγεί ο ίδιος, στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούνται πολλές μελέτες, είτε για σπάνια νοσήματα είτε για δύσκολες περιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κλινικό και εργαστηριακό όσο και απεικονιστικό. «Οι ερευνητές εμπιστεύονται τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διότι πέρα από τον σύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο διαθέτει για τη διενέργεια όλων αυτών των εξετάσεων, τηρεί αυστηρά όλους τους κανονισμούς ούτως ώστε να δίδει τα σωστά και ακριβή αποτελέσματα επ’ ωφελεία τόσο του ασθενούς όσο και της έρευνας. Σε αυτό συντελεί το υψηλού επιστημονικού επιπέδου προσωπικό».

  Ο Χρήστος Καρανίκας, MD, MSc, Ακτινολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος CT/ MRI Κλινικών Μελετών στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, επισημαίνει: «οι κλινικές μελέτες είναι αδιαμφησβήτητα ο ιδανικός τρόπος και η απαραίτητη μεθοδολογία για την ανακάλυψη αλλά και σύγκριση διαφόρων νέων ή υπαρχόντων φαρμάκων (ή και άλλων ιατρικών τεχνικών, διαδικασιών ή μηχανημάτων) κυρίως για τη θεραπεία ή/και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση διαφόρων συχνών κατά κανόνα νοσημάτων.

  Μέσα από την Ακτινολογία και τη χρήση κυρίως τομογραφικών μεθόδων σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους την ύπαρξη και ανάπτυξη ειδικών αλγορίθμων ή απεικονιστικών βιοδεικτών επιτυγχάνεται η μη επεμβατική, αντικειμενική και οικονομικά συμφέρουσα εκτίμηση και παρακολούθηση των ασθενών».  

  Η Ευαγγελία Σκούρα, ΜSc, PhD Πυρηνικός Ιατρός, Διευθύντρια τμήματος PET/CT στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Αμπελοκήπων, υπογραμμίζει το ρόλο των σύγχρονων μεθόδων λειτουργικής απεικόνισης, όπως η ποζιτρονική τομογραφία, στην παρακολούθηση των ασθενών κάθε κλινικής μελέτης, «για να αξιολογηθούν και οι βιολογικές παράμετροι όπως ο μεταβολισμός της κακοήθειας», ενώ η Γεωργία Μιχαηλίδου, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, στη Βιοιατρική Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «στις κλινικές μελέτες είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται πολυτομικοί αξονικοί και σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι και να υπάρχουν διαθέσιμα σύγχρονα μηχανήματα στα τμήματα οστικής πυκνότητας, υπερήχων, μαστογραφιών και ακτινογραφιών».  

  Από την πλευρά του, ο Δημήτριος Δρούγκας, επίσης Πυρηνικός Ιατρός και Διευθυντής τμήματος PET/CT στη Βιοιατρική Καλαμαριάς, εξηγεί ότι η Πυρηνική Ιατρική με την Ποζιτρονική Τομογραφία (PET/CT), ιδίως την τελευταία δεκαετία συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη κλινικών μελετών συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και καινοτόμων φαρμάκων που αφορούν κυρίως ογκολογικούς ασθενείς.

  «Βασική επιδίωξη του ομίλου ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ είναι η περαιτέρω συμμετοχή στην ανάπτυξη των κλινικών μελετών στη χώρα μας, προσφέροντας σύγχρονα, καινοτόμα και ασφαλή επιστημονικά εργαλεία που συμβάλλουν αποφασιστικά και ουσιαστικά στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη των κλινικών μελετών στη χώρα μας».  

  Ο Λάζαρος Ρέππας, MD, MSc, PhD, EBIR-ES, Διευθυντής Ακτινολογικού & Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας στη Βιοκλινική Αθηνών τονίζει τη σημασία της κλινικής έρευνας στην κατανόηση των ασθενειών, ενώ η Κωνσταντίνα Γκόγκου, MD Χειρουργός – Οφθαλμίατρος στη Βιοκλινική Αθηνών χαρακτηρίζει ανεκτίμητη την αξία των κλινικών μελετών στη Φαρμακολογία και την Ιατρική.

  «Οι μελέτες δίνουν τη δυνατότητα σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις να υποβληθούν σε καινοτόμες ιατρικές θεραπείες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα αλλά και η ασφάλεια καινούριων φαρμάκων και να ενταχθούν στη συνέχεια σε ευρέως χρησιμοποιούμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα».

  Η Ασπασία Παπαδάκη, Διοικητική Υπεύθυνη του Τμήματος Κλινικών Μελετών αναφέρει «η πολυετής πορεία μας στον τομέα των Κλινικών Μελετών αποτελεί για όλους εμάς στη Βιοιατρική τεράστια ευθύνη και ταυτόχρονα μεγάλη ευχαρίστηση.

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινκών Μελετών, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ασθενείς και τους ιατρούς που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, στο σπουδαίο επίτευγμα, αυτό των κλινικών μελετών, για το καλό της υγείας όλων μας».

  Με δεδομένο ότι η Κλινική Έρευνα αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία, η οποία διέπεται από αυστηρό πλαίσιο, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγγυάται:

  • Διεπιστημονική ομάδα με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, αποκλειστικής ενασχόλησης με τις Κλινικές Μελέτες, η οποία παρέχει άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα.
  • Πιστοποιημένες Εργαστηριακές και Απεικονιστικές Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των αναγκών μελετών φάσης I-IV.
  • Εξειδικευμένες εξετάσεις στο πλαίσιο της Κλινικής Παθολογίας, της Αναλυτικής Βιοχημείας, της ανάλυσης Βιοδεικτών, της Παθολογικής Ανατομικής, της Κλινικής Κυτταρολογίας, της Μοριακής Γενετικής, της Κυτταρογενετικής και της Φαρµακογενωµικής.
  • Σημαντική διαγνωστική εμπειρία σε τομείς όπως η ογκολογία, οι αιματολογικές νεοπλασίες και άλλες αιματολογικές διαταραχές, τα αυτοάνοσα και ενδοκρινολογικά νοσήματα και οι λοιμώξεις.
  • Απεικονιστικές εξετάσεις με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία εξασφαλίζουν εξετάσεις υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας, μειώνοντας σημαντικά τη δόση ακτινοβολίας.
  • Διοικητική ομάδα που εργάζεται με στόχο την κάλυψη των ιδιαίτερων απαιτήσεων και αναγκών των Κλινικών Μελετών.
  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε όλες τις νέες κυκλοφορίες αποκλειστικότητες και τις εκπομπής του Μελωδία 102.4
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πρώτος ακόμα και στη «μέτρια» μέρα του ο Τεντόγλου

  Νικητής στο Diamond League του Παρισιού, με λίγα εκατοστά διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο, αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους (και κορυφαίος παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα αυτό) είχε καλύτερο άλμα στα 8,13μ.,  με τον...

  Αντιγόνη Κουλουκάκου: Γιατί «έχασα» τον ρόλο σε τρία James Bond και σε ταινία του Γούντι Άλεν

  Η Αντιγόνη Κουλουκάκου σε συνέντευξη της μίλησε για την καριέρα της και τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός. Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων καλλιτεχνών στον χώρο του κινηματογράφου,...

  Secret Invasion – “Special” Κλιπ

  No backup. Only Fury."Η νέα σειρά των Marvel Studios, 'Secret Invasion', λαμβάνει χώρα στο παρόν του MCU, όπου ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) μαθαίνει ότι μια κρυφή εισβολή στην Γη από μια φατρία των Skrulls. Ο Fury συνεργάζεται...

  Έρπης ζωστήρας: Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγετε

  Υπάρχουν τροφές που βοηθούν (υποστηρίζοντας την ανοσολογική λειτουργία του σώματός σας) αλλά και άλλες που καλό θα ήταν να αποφεύγετε σε ό,τι αφορά στον έρπητα ζωστήρα. Η αποφυγή τροφών που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη...

  Οίκος Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στο BB+

  Αμετάβλητη στο BB+ με σταθερό outlook άφησε τη βαθμολογία της για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική διατηρεί την Ελλάδα και η S&P η οποία στις 21 Απριλίου είχε αναβαθμίσει τις...

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.