Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Η νέα μειωμένη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ – Όλα τα ονόματα

  Γνωστοποιήθηκε η νέα ολιγομελής σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

  Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραμένει η Θεανώ Καρποδίνη, με Αναπληρωτή της στο σύνολο των καθηκόντων της (υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του Διοικητή του φορέα) το τακτικό μέλος, Αθανάσιο Ζαμάνη.

  Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε στην αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, μετά από διαφωνία που είχε με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποπομπή του Οικονομολόγου, Μπαρούς Κωνσταντίνου.

  Η νέα μειωμένη σύνθεση, από 11 σε 7 μέλη ωστόσο, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς σε αυτήν δεν συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές οργανώσεις κοινωνικών εταίρων για πρώτη φορά από την ίδρυση του Οργανισμού, το 2011. Συγκεκριμένα εξαιρέθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, των παρόχων και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

  Έντονη ήταν η αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

  Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

  1. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ του Εμμανουήλ, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ-ΝΠΔΔ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

  2. ΖΑΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Ηρακλή.

  3. ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου, Μεσίτης Ασφαλίσεων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΦΑΡΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

  4. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη, Ιατρός ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟ του Αθανασίου, Φαρμακοποιό,

  5. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Ελευθερίου, ιατρός ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Γεωργίου.

  6. ΜΠΑΡΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μιχαήλ, Οικονομολόγος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΡΗΓΑΤΟ ΘΕΟΦΑΝΗ του Ιωάννη, Ιατρό.

  7. ΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία, Ιατρός Μαιευτήρας/ Γυναικολόγος ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, με αναπληρωτή του τον ΚΙΡΜΟΥΤΣΕΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ του Δημητρίου, ομοίως.

  Να σημειωθεί πως η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής.

  πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

  Η νέα μειωμένη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ – Όλα τα ονόματα

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ