Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
More

  Κακόβουλο λογισμικό χτυπάει iOS συσκευές με jailbreak

  Κακόβουλο λογισμικό iOS

  Οδηγίες για την αποφυγή και απομάκρυνσή του

  Συχνά ακούγεται πόσο ασφαλές είναι το iOS σαν λογισμικό κάτι το οποίο και ισχύει. Πολλές φορές όμως δεν είναι θέμα της ίδια της πλατφόρμας, όσο του ίδιου του χρήστη για το πόσο ασφαλές είναι ένα λογισμικό.

  Για την παραπάνω δήλωση το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί το γεγονός αν έχετε κάνει jailbreak της συσκευή σας με αποτέλεσμα να έχετε root πρόσβαση τόσο στο iPhone ή στο iPad σας και να κάνετε «βόλτα» έκτος του κάστρου ασφαλείας που έχει δημιουργήσει για εσάς η Apple.

  Πάντα έχετε τον κίνδυνο να εγκαταστήσετε κάποιο αρχείο που δεν θα είναι ασφαλές και ακόμη χειρότερα θα λειτουργεί χωρίς εσείς να έχετε καταλάβει τίποτα.

  Ένα νέο λοιπόν malware με την ονομασία Unflod εμφανίστηκε και έχει ως στόχο της jailbreak συσκευές. Για την ακρίβεια είναι ένα αρχείο με την ονομασία Unflod.dylib. Η χρήση του εντοπίζεται στο γεγονός πως υποκλέπτει το Apple ID σας και τον κωδικό σας και τον στέλνει κάπου στην Κίνα με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Το malware αυτό αρχικά φαίνεται να εντοπίζετε σε σπασμένα repos, σπασμένα tweaks που μπορείτε να βρείτε άπειρα στο Cydia και πολλοί τα προτιμούν ενισχύοντας την πειρατεία ακόμη και εκεί.

  Πώς μπορείτε να δείτε αν έχετε προσβληθεί από το malware;

  O καλύτερος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας το iFile να πάτε στην διαδρομή /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/. Αν δείτε εκεί το αρχείο με το όνομα Unflod.dylib, τότε η συσκευή σας έχει προσβληθεί δυστυχώς.

  Πώς μπορείτε να το αφαιρέστε από την συσκευή σας

  Ο γρήγορος τρόπος είναι να αφαιρέσετε το αρχείο Unflod από το /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/Unflod.dylib το πρόβλημα όμως είναι πως αφαιρώντας αυτή τη δυναμική βιβλιοθήκη δεν είναι σίγουρο πως θα σταματήσετε την εισβολή μιας και κανείς δεν γνωρίζει ποια άλλα αρχεία τον εν λόγω malware προσβάλει.

  Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι είναι να κάνετε restore την συσκευή σας μέσω iTunes κάτι που όμως αυτόματα θα σημαίνει πως θα χάσετε και το jailbreak σας.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.