Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Κιουτσιούκης στον Realfm 97,8: Όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στον σιδηρόδρομο σαν τον φτωχό συγγενή

  Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσιούκης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και για όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

  «Το 2010 είχαμε κάνει αναφορά στον εισαγγελέα, μπήκε στο αρχείο. Προσπαθούμε να την βρούμε. Η Ευρώπη μας υποχρέωσε το 1995 να φτιάξουμε την ΕΡΓΟΣΕ γιατί θεώρησε ότι ο ΟΣΕ τα χρήματα για τα έργα θα τα “τρώει”. Οπότε έπρεπε να φτιαχτεί μια άλλη εταιρεία. Η εταιρεία αυτή παίρνει εντολή από τον ΟΣΕ που θέλει να γίνει το έργο, κάνει την μελέτη, προκηρύσσει τον διαγωνισμό και μετά έρχεται η εργολαβία. Η σήραγγα του Καλλιδρόμου έκανε πολλά χρόνια να τελειώσει γιατί πήραν το έργο με την μεγαλύτερη έκπτωση, ξεκίνησαν, είδαν ότι ο όγκος του βουνού ήταν εύθραυστός και σταμάτησε ο εργολάβος όταν του τελείωσαν τα λεφτά. Το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει, δεν μπορούμε να ζητούμε από τους εργολάβους να δίνουν την  μεγαλύτερη έκπτωση για να πάρουν ένα έργο και να μην ζητάμε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας» περιέγραψε.

  «Ο υπουργός που θα αναλάβει τον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και των ανταγωνιστικών μέσων. Όλοι οι υπουργοί και όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στον σιδηρόδρομο σαν τον φτωχό συγγενή» σχολίασε.

  Ακούστε το ηχητικό:


  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.