Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
More

  Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο taxisnet για το κοινωνικό μέρισμα

  Σχετικά άρθρα:

  spot_img

  κοινωνικό μέρισμα

   

  Την Μεγάλη Δευτέρα ή το πολύ την Μεγάλη Τρίτη θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα που θα καθορίζει αναλυτικά τα κριτήρια και ποιοι θα το πάρουν αλλά και πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο taxisnet.

  Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα αφού θα εκδοθεί την Μεγάλη Δευτέρα ή την Μεγάλη Τρίτη η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα όπως έκανε γνωστό σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου.

  Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν στο taxisnet με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι για τις φορολογικές δηλώσεις. Επίσης αναμένεται μικρή διαφοροποιήση από τις αρχικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας όσο αφορά τους δικαιούχους αφού όπως χαρακτηριστικά είπε θα καθοριστεί ένα ποσό που θα δοθεί το οποίο θα καλύψει κάποιες περιπτώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί από τις αρχικές ανακοινώσεις.

  Το κοινωνικό μέρισμα θα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες που πληρούν τα κριτήρια που αποφασίστηκαν. Σημαντική διαφορά στα κριτήρια από τις αρχικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου προκύπτουν στον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι του πραγματικού ,όπως είχαν διαβεβαιώσει κυβερνητικά στελέχη κατά διαστήματα, ανάμεσα στην αρχική ανακοίνωση και στον τελικό καθορισμό των κριτηρίων.

  Δεν θα προσμετρηθούν όμως στο εισόδημα το επίδομα ανεργίας τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Το κοινωνικό μέρισμα καθορίζεται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις σε 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

  Δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι θα είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

  Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

  Για να υπολογιστεί το ποσό του βοηθήματος, το οποίο ορίζεται στα 500 ευρώ, υπάρχει οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, που κλιμακώνεται από 1 για τον πρώτο ενήλικα, 1/3 για κάθε άλλον ενήλικα και 1/6 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας έως 24 ετών. Δηλαδή, το ποσό των 500 ευρώ για τον άγαμο προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, ώστε να ανέρχεται τελικά σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

  Εδώ θα σας δώσουμε διευκρινίσεις για το λόγω ότι δεν είναι σαφή τα όρια των εισοδημάτων από την ανακοίνωση των κριτηρίων.

  Ένας άγαμος όπως προαναφέραμε θα έχει εισοδηματικό όριο τα 6.000 ευρω. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ (για παράδειγμα η σύζυγος) . Έτσι για ένα ζευγάρι το όριο φτάνει τα 8.000 ευρώ. Μία οικογένεια με ένα παιδί θα έχει εισοδηματικό όριο 9.000 ευρώ ενώ με δύο παιδιά όπως προαναφέραμε 10.000 ευρώ. Στην περίπτωση των τριτέκνων θα καθορίζεται στα 11.000 ευρώ ενώ για τους πολύτεκνους στα 12.000.

  Τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα Αγαμος :

  500 ευρώ Οικογένεια χωρίς παιδί:

  666,70 ευρώ Οικογένεια με 1 παιδί:

  750 ευρώ Οικογένεια με 2 παιδιά:

  833,30 ευρώ Οικογένεια με 3 παιδιά:

  916,60 ευρώ Οικογένεια με 4 παιδιά :

  999,9 ευρώ Για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν. Δηλαδή εαν κάποιος μετά τον Μάρτιο και μετά βρήκε εργασία θα του δοθεί το επίδομα εφόσον όμως μέχρι το Μάρτιο 2014 ήταν πάνω από ένα χρόνο συνεχόμενα εγγεγραμμένος στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

  [useful_banner_manager banners=8 count=1]

  Σχετικά άρθρα:

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία. Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]

  newsfeed

  Ροή Ειδήσεων

  Δείτε Επίσης

  Κρητικά 2022 | Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη

  ΟΣύλλογος Κρητών Πτολεμαΐδας και φίλων Κρήτης σας προσκαλεί στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις για μια αξέχαστη Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα...

  “Προπονητής αθλημάτων” – Μια νέα ειδικότητα έρχεται να συμπληρώσει το ΙΕΚ VOLTEROS

  Οι απόφοιτοι της ειδικότητας “Προπονητής Αθλημάτων” των ΙΕΚ έχουν καταρτιστεί επαρκώς ώστε να είναι υπεύθυνοι για την εκγύμναση και την προπόνηση ομάδων ή ατόμων...

  Κατερίνα Λάσπα: Ποζάρει με το μαγιό της στη Σέριφο

  Η Κατερίνα Λάσπα βρίσκεται στη Σέριφο όπου συνδυάζει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και τις διακοπές της. Η παρουσιάστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο...

  Απίστευτο ξύλο σε συναυλία του Σταμάτη Γονίδη

  Δεν έλειψαν τα ευτράπελα στη συναυλία που έδωσε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Σταμάτης Γονίδης στο Λιανοκλάδι. Σύμφωνα με το LamiaReport, μια αρκετά μεγάλη παρέα φέρεται...

  Επιταγή ακρίβειας: «Κλειδώνει» το νέο και… φουσκωμένο επίδομα πάνω από 200 ευρώ

  Νέο ενισχυμένο πακέτο στήριξης ύψους 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η νέα επιταγή ακρίβειας, θεωρείται...

  Power Pass – Fuel Pass: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης, έρχεται έκτακτη πληρωμή για το επίδομα ρεύματος

  Συνεχίζουν κανονικά οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 με τους δικαιούχους να έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι και 1η Σεπτεμβρίου που θα παραμείνει ανοιχτή...