Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Κολωνός: Γιατί δεν φυλασσόταν μόνιμα το σπίτι όπου φιλοξενείται η 12χρονη – Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

  Το σπίτι όπου φιλοξενείται η 12χρονη από τον Κολωνό επιτηρείτο ανά τακτά διαστήματα από περιπολίες, αλλά δεν φυλασσόταν μόνιμα, γιατί δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την καταγγελία των δικηγόρων της οικογένειας ότι άγνωστος άνδρας επιτέθηκε στην ανήλικη και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο χέρι.

  Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η 12χρονη κατέθεσε για το συμβάν παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από ιατροδικαστή και ο χώρος ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών. Η καταγγελία εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες «με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά», επισημαίνεται.

  Οι δικηγόροι της 12χρονης, την οποία εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, κατήγγειλαν ότι το κορίτσι δέχθηκε χθες επίθεση στο σπίτι όπου φιλοξενείται. Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι. Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει, τόνισαν οι δικηγόροι της.

  Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

  Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

  «Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

  Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

  Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

  Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

  Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ