Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
More

  Με υπέρταση ένας τους 3 Γάλλους και οι μισοί δεν το ξέρουν

  Δυο έρευνες στη Γαλλία αποκαλύπτουν ότι σχεδόν 17 εκατομμύρια Γάλλοι πάσχουν από υπέρταση!

  Σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες στη Γαλλία πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση και οι μισοί πάσχοντες από υπέρταση, δεν το γνωρίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (16.05.2023) η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την έλλειψη προόδου στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

  Σχεδόν το 30% των ενηλίκων είναι υπερτασικοί ή 17 εκατομμύρια άνθρωποι, αναφέρει η υπηρεσία υγείας, η οποία βασίζεται σε δύο έρευνες γενικού πληθυσμού και σε μια έρευνα μιας ομάδας γενικών γιατρών και του Εθνικού Συστήματος Δεδομένων Υγείας.

  Η αρτηριακή υπέρταση είναι η πιο κοινή χρόνια νόσος στη Γαλλία και σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, υπενθυμίζει.

  Ωστόσο, η γνώση, η θεραπεία και ο έλεγχος της υπέρτασης παραμένουν «ανεπαρκείς και δεν έχει παρατηρηθεί καμία βελτίωση πρόσφατα, ορισμένοι δείκτες έχουν υποστεί ακόμη και επιδείνωση», προσθέτει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

  Έτσι, μόνο ένας στους δύο υπερτασικούς γνωρίζει την ασθένειά του. Ένας αριθμός που παραμένει, σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας, πολύ χαμηλότερος από το αντίστοιχο επίπεδο σε άλλες ευρωπαϊκές ή βορειοαμερικανικές χώρες.

  Σύμφωνα με την Υπηρεσία, αυτή η έλλειψη γνώσης μπορεί να εξηγηθεί ιδίως από τον αναποτελεσματικό έλεγχο ή τη δυσκολία κατανόησης και αποδοχής της διάγνωσης από τους ασθενείς όταν τους ανακοινώνεται η πάθησή τους.

  Μεταξύ των ασθενών, μόνο ένας στους τέσσερις έχει ελεγχόμενη αρτηριακή πίεση, προσθέτει η Υπηρεσία.

  Και παρότι περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια ενήλικες ξεκινούν αντιυπερτασική θεραπεία κάθε χρόνο, «η κρίση του Covid-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο προκαλώντας μείωση 11% στην έναρξη αυτών των θεραπειών σε σχέση με τη μείωση της περίθαλψης».

  Το 2020, η μείωση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική στις γυναίκες (-16%), φθάνοντας μάλιστα σε πτώση μεγαλύτερη από 30% στις ηλικίες 75 έως 84 ετών σε σύγκριση με την πτώση που παρατηρήθηκε στους άνδρες (-5%). Και το 2021, σε αντίθεση με ό,τι παρατηρήθηκε στους άνδρες, δεν παρατηρήθηκε ανάκαμψη στις γυναίκες.

  «Οι πολιτικές υγείας υπέρ της πρωτογενούς πρόληψης της αρτηριακής υπέρτασης, ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η αντιμετώπισή της πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή γρήγορα για να επιτραπεί, όπως και σε άλλες χώρες, μια ευνοϊκή εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών της νόσου», καταλήγει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

  Με υπέρταση ένας τους 3 Γάλλους και οι μισοί δεν το ξέρουν

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε όλες τις νέες κυκλοφορίες αποκλειστικότητες και τις εκπομπής του Μελωδία 102.4
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πρώτος ακόμα και στη «μέτρια» μέρα του ο Τεντόγλου

  Νικητής στο Diamond League του Παρισιού, με λίγα εκατοστά διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο, αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους (και κορυφαίος παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα αυτό) είχε καλύτερο άλμα στα 8,13μ.,  με τον...

  Αντιγόνη Κουλουκάκου: Γιατί «έχασα» τον ρόλο σε τρία James Bond και σε ταινία του Γούντι Άλεν

  Η Αντιγόνη Κουλουκάκου σε συνέντευξη της μίλησε για την καριέρα της και τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός. Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων καλλιτεχνών στον χώρο του κινηματογράφου,...

  Secret Invasion – “Special” Κλιπ

  No backup. Only Fury."Η νέα σειρά των Marvel Studios, 'Secret Invasion', λαμβάνει χώρα στο παρόν του MCU, όπου ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) μαθαίνει ότι μια κρυφή εισβολή στην Γη από μια φατρία των Skrulls. Ο Fury συνεργάζεται...

  Έρπης ζωστήρας: Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγετε

  Υπάρχουν τροφές που βοηθούν (υποστηρίζοντας την ανοσολογική λειτουργία του σώματός σας) αλλά και άλλες που καλό θα ήταν να αποφεύγετε σε ό,τι αφορά στον έρπητα ζωστήρα. Η αποφυγή τροφών που βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη...

  Οίκος Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στο BB+

  Αμετάβλητη στο BB+ με σταθερό outlook άφησε τη βαθμολογία της για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική διατηρεί την Ελλάδα και η S&P η οποία στις 21 Απριλίου είχε αναβαθμίσει τις...

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.