Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Μια ανάσα από τη χρεοκοπία η Αργεντινή

  Μια ανάσα από τη χρεοκοπία η Αργεντινή

  Η Πρόεδρος Κίρχνερ ουσιαστικά απειλεί με στάση πληρωμών

  Η Αργεντινή απείλησε να κηρύξει στάση πληρωμών, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι «αδύνατο» να ανταποκριθεί στις πληρωμές των ομολόγων που ωριμάζουν στις 30 Ιουνίου, όπως προστάζει η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου που αυξάνει την πίεση προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

  Το Μπουένος Άιρες βρίσκεται εδώ και 12 χρόνια σε μία δικαστική διαμάχη με τους πιστωτές που αρνούνται να συμμετάσχουν στις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2002 και την αποτυχία πληρωμής ομολόγων αξίας 100 δισ. δολαρίων.

  Η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη έχει κρατήσει τη χώρα εκτός των διεθνών αγορών την ώρα που η οικονομία της βρίσκεται αντιμέτωπη με στασιμότητα, ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί και τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας μειώνονται δραματικά.

  Στις αρχές της εβδομάδας, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την έφεση της Αργεντινής στη μάχη με τα hedge funds, που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση που έγινε το 2005 και σε αυτή που έγινε το 2010.

  Πλέον η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει ομόλογα που ωριμάζουν στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η Κεντρική Τράπεζα δε διαθέτει τα αποθεματικά για να το κάνει.

  Πάντως, η χρεοκοπία πρακτικά δε θα γίνει αμέσως, καθώς κάθε κυβέρνηση έχει και μία περίοδο χάριτος 30 ημερών για να πραγματοποιήσει τις πληρωμές.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.