Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
More

  Ο Μπάμπης Στόκας αποκάλυψε γιατί διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ – «Το αποφασίσαμε…» (VIDEO)

  Ο Μπάμπης Στόκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ζωή του στο Μενίδι, την γνωριμία του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα καθώς και στην επιτυχία, αλλά και το τέλος των Πυξ Λαξ.

  «Οι μεγάλες στιγμές υπάρχουν αλλά προσπαθούσα να τα ξεχάσω γρήγορα γιατί κάνεις και μικρά που και σε αυτά πρέπει να δίνεις σημασία. Μου αρέσει η αποτυχία. Η γιαγιά μου μού έλεγε ‘στην επιτυχία να φεύγεις και στην αποτυχία να γυρνάς’» είπε αρχικά.

  Η αρχή και το τέλος των Πυξ Λαξ

  «Λέγαμε με τον Φίλιππο ότι θα κάναμε μία μπάντα και θα παίξουμε μουσική αλλά για τα κορίτσια περισσότερο. Παρατηρήσαμε ότι τα κορίτσια είχαν παραπάνω ενδιαφέρον με τους μουσικούς. Τα πρώτα 7 χρόνια τραγουδούσα μόνο εγώ. Στην αρχή είχαμε το όνομα  ‘Παναγία Βόηθα’ για το συγκρότημα. Στην πρώτη μας συναυλία στους Αγίους Αναργύρους σαν Πυξ Λαξ, την ακούσαμε!» θα πει για την αρχή τον Πυξ Λαξ.

  «Ήμασταν σε ένα σχολείο με 300-400 άτομα και έβλεπα κάτι τύπους να κρατάνε ντομάτες, ζαρζαβατικά και είχα μείνει. Ευτυχώς δεν τα φάγαμε γιατί έπρεπε να γλιτώσουμε. Για το συγκρότημα σκεφτόμασταν ονόματα, όπως σύννεφο κτλ, και μας είπαν στο στούντιο το Πυξ Λαξ που ήταν αρχαία ελληνικά και μας άρεσε. Αλλά πάνω από 5 χρόνια εξηγούσαμε τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος.  Το ‘Πούλα με’ μόλις το είχαμε βγάλει δεν το άκουγε κανείς και ήταν το μόνο που είχαμε γράψει εμείς. Είχα σκεφτεί να φύγω από την Ελλάδα και τότε μας έπαιζαν μόνο τα πειρατικά ραδιόφωνα και η πειρατική τηλεόραση» θα πει για τους Πυξ Λαξ.

   

  «Σαν μπάντα κάναμε του κεφαλιού μας. Τότε ζήσαμε την ίδια ηλικία με τους φαν μας και αυτό έπαιζε μεγάλο ρόλο. Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή και παρατηρήσαμε πώς κάποιες Παρασκευές που παίζαμε ήταν πολύ κάτω και τότε θεωρήσαμε ότι μας βαριόντουσαν. Αποφασίσαμε και νομίζω καλά κάναμε τότε να σταματήσουμε αυτή την μπάντα. Το αποφασίσαμε όλοι μαζί!» αποκάλυψε.

  «Το 2004 είχαμε πει ότι θα ξαναβρισκόμασταν το 2014 αλλά έγινε νωρίτερα και δεν το περιμέναμε ότι θα πάει τόσο καλά. Με τον Φίλιππο είναι σαν να μην περνάει ο καιρός. Υπήρξε περίοδος που κάναμε ένα χρόνο να βρεθούμε αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο ήταν σαν να είχαμε βρεθεί χθες. Όταν έφυγε ο Μάνος Ξυδούς ήταν σαν να έφυγε ο ‘μπαμπάς’. Εάν ήταν εκείνος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μπορούσε να κοντρολάρει ό,τι δεν μπορούσαμε εμείς».

  # Μπάμπης Στόκας

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ