Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Τι προβλέπει το σχέδιο Χαρδούβελη για μείωση φόρων

  Χαρδούβελης

  Αντίστροφη μέτρηση πριν το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

  Mε χειροπιαστά στοιχεία θα προσπαθήσει να αποδείξει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, ότι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν υπερφορολογηθεί σε μεγάλο βαθμό. Στόχος είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

  Σε αυτό πλαίσιο ο κύριος Χαρδούβελης έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει στην τρόικα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, προβλέπει:

  -Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει κάθε χρόνο με συντελεστή 1% – 4% τους πολίτες με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ. Το σενάριο προβλέπει μείωση της εισφοράς κατά 50%. Η άλλη λύση προβλέπει την αύξηση του εισοδηματικού ορίου των 12.000 ευρώ μέχρι το οποίο δεν επιβάλλεται η εισφορά.

  -Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

  -Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα προβλέπεται να μειωθεί από το 42% που είναι σήμερα, στο 33%.

  -Μείωση των συντελεστών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στόχος είναι να μειωθεί η τιμή διάθεσης από το 1,4 στο 1,2 ευρώ.

  -Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

  -Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος των 650 όσοι παρουσιάζουν μηδενικά εισοδήματα.

  Στην πραγματικότητα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων, με δεδομένο ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, από τα 33 δισ. ευρώ που ήταν το 2009, τον φετινό Ιούλιο εκτοξεύθηκαν στα 67 δισ. ευρώ.

  Ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι μετά και την ενοποίηση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, μία νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις που θα φτάνουν ακόμα και τις 100 στην περίπτωση που αποδεικνύεται αδυναμία πληρωμής.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.