Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άνω Λιόσια: «Ποντικός» έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

    Γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς έπεσαν θύματα ενός 31χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα Άνω Λιόσια και κατηγορείται ότι διέπραττε κλοπές από χώρους δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, που εφημέρευαν.

    Ο 31χρονος συνελήφθη το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και κατηγορείται για κλοπές από χώρους δημόσιων νοσοκομείων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και στέρηση ικανότητας οδήγησης.

    Οι αστυνομικοί που διερευνούσαν υποθέσεις κλοπών από χώρους δημόσιων νοσοκομείων, ταυτοποίησαν την εγκληματική δράση του 31χρονου και τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης.

    Πώς δρούσε ο 31χρονος

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μετέβαινε με το αυτοκίνητο του σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής κατά τις απογευματινές ή πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την κλοπή.

    Εκμεταλλευόμενος την κοσμοσυρροή και την κινητικότητα των γιατρών, εισέβαλε στα γραφεία και σε χώρους ανάπαυσης και σύσκεψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

    Όταν απουσίαζε το προσωπικό απ’ αυτούς τους χώρους, παραβίαζε φωριαμούς, ερμάρια και ντουλάπια και στη συνέχεια αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.

    Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας τις κλεμμένες κάρτες αγόραζε προϊόντα και έβαζε καύσιμα στο αυτοκίνητό του, μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

    Όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, έχει διαπράξει 10 κλοπές από νοσοκομεία της Αττικής. Ο δράστης δεν είχε διστάσει να κλέψει προσωπικά αντικείμενα από δωμάτια δύο νοσηλευόμενων, λειτουργώντας με την ίδια μέθοδο.

    Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν επίσης στην κατάσχεση του αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Ο 31χρονος είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε διαπράξει κι άλλα παρόμοια αδικήματα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ