Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
More

    Ένταση, διακοπές και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

    Η άρνηση της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης να συζητηθεί το θέμα των εργατικών ατυχημάτων ανέβασε κατακόρυφα το θερμόμετρο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας.

    Νωρίτερα, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν μεταβεί στη συνεδρίαση, ζητώντας να συζητηθούν τα εργατικά και να ληφθούν μέτρα προστασίας. Μετά την κατάρριψη του σχετικού ψηφίσματος, οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνεδρίαση και ανάρτησαν πανό με μήνυμα: «Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους τώρα!» 

    «Η διοίκηση με μία απαράδεκτη κίνηση καταψήφισε το αίτημα για να συζητηθεί το θέμα και εμείς ως ένδειξη διαμαρτυρίας βρισκόμαστε εδώ μέσα στο χώρο μέχρι να συζητηθεί το θέμα. Δεν φεύγουμε από εδώ, αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής μας», δήλωσε ο Φώτης Μαρατζίδης μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

    Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, μόνο το 2021-2022 στους εργαζόμενους του δήμου συνέβησαν πάνω από 120 ατυχήματα. Είναι πολλαπλάσια μέσα στο 2023, πολλά από αυτά επικίνδυνα. Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε θανάτους αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε. Για 6η φορά η “Λαϊκή Συσπείρωση” θέτει σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση για τα μέτρα ασφαλείας των εργαζόμενων τα μέσα ατομικής προστασίας, όχι μόνο στη καθαριότητα αλλά ολόκληρο το δήμο. Για έκτη φορά αρνείται η διοίκηση να το συζητήσει για να μην δεσμευτεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους ουσιαστικά παραμένουμε διαμαρτυρόμενοι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την απαίτηση να μη συνεχιστεί αν δεν συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας, της ζωής και της υγείας όλων των εργαζόμενων και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».  

    Από την πλευρά της η διοίκηση Ζέρβα ανακοίνωσε πως «το θέμα τέθηκε προς ψήφιση για να συμπεριληφθεί στην προ ημερησίας διάταξη και απορρίφθηκε με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα και οι εργαζόμενοι αλλά και διάφοροι εκτός Δήμου υποστηρικτές τους να αναρτήσουν πανό ενώπιον του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εικόνες και πράξεις που δεν τιμούν τον χώρο, ούτε συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης».

    Τελικά, έπειτα από τρεις διακοπές της διαδικασίας και μετά τις αποχωρήσεις των εργαζομένων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε η ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Αρχικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Λαϊκή Συσπείρωση», «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» και «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Αμέσως μετά αποχώρησαν και οι εργαζόμενοι δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ