Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έτοιμος να μπει στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ ο Ρον Ντε Σάντις

    Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις αναμένεται να κάνει σήμερα την πολυαναμενόμενη είσοδό του στην προεδρική κούρσα του 2024 με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνομιλήσει σε live εκπομπή του Twitter με τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Έλον Μασκ.

    Η συμμετοχή του 44χρονου κυβερνήτη της Φλόριντα αλλάζει τη γεωμετρία της αντιπαράθεσης για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εσωκομματικές εκλογές.

    Ο Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του Twitter, με 140 εκατομμύρια ακολούθους στη διαδικτυακή πλατφόρμα, είπε ότι η συμμετοχή του στη συζήτηση δεν συνιστά ανοιχτή στήριξη στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, αλλά μία προσπάθεια να μετατρέψει το μέσο σε ένα ανοιχτό φόρουμ συζήτησης με τη μορφή «πλατείας της πόλης».

    Η συζήτηση θα μεταδοθεί στο Twitter στις 6 μ.μ. τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

    Επιπλέον, ο ΝτεΣάντις αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα μια συνάντηση των κορυφαίων χορηγών του σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως την εκστρατεία για συγκέντρωση περαιτέρω κεφαλαίων για την εκλογική του προσπάθεια.

    Το βασικό επιχείρημα του για τη στήριξη της επιλογής να υποβάλλει υποψηφιότητά αναμένεται να είναι ότι είναι ο μόνος Ρεπουμπλικανός που μπορεί να νικήσει τον Μπάιντεν, που υπερίσχυσε του Τραμπ στις εκλογές του 2020.

    «Πρέπει να απορρίψουμε την κουλτούρα της ήττας που έχει επηρεάσει το κόμμα μας τα τελευταία χρόνια. Η περίοδος των δικαιοογιών έχει τελειώσει», είπε ο συντηρητικός πολιτικός σε εκδήλωση στην πολιτεία της Αϊόβα μερικές βδομάδες νωρίτερα.

    Τις τελευταίες βδομάδες ο ΝτεΣάντις πραγματοποίησε περιοδεία στη χώρα, σε πολιτείες όπως η Αϊόβα και το Νιου Χάμσιρ που θα στηθούν πρόωρες κάλπες για την εκλογή υποψηφίου. Ο ίδιος αυτοθαυμάζεται συστηματικά για τα πεπραγμένα του ως κυβερνήτης της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπαράθεσής του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με τις πολιτικές για την πανδημία.

    Η απόφασή του να περιμένει μέχρι τώρα για να μπει στην εκλογική μάχη έδωσε στον Τραμπ χώρο να εξαπολύσει μια σειρά για να πλήξει προκαταβολικά την εικόνα του, στερώντας από τον κυβερνήτη τη συμπερίληψή του στις δημοσκοπήσεις για το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, Ακόμη, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια συμμάχων του που τον ήθελαν να δηλώσει υποψηφιότητα νωρίτερα, σύμφωνα με αναλυτές.

    Ωστόσο ο κυβερνήτης της Φλόριντα και οι σύμβουλοί του εφάρμοσαν μια διαφορετική τακτική, της αναμονής έως ότου το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα μπορέσει να εξασφαλίσει μια σειρά από πολιτικές νίκες, τακτική η οποία πέτυχε.

    Ο ίδιος έχει πολλά αντιδραστικά μέτρα στο ενεργητικό του και επιχειρεί να χτίσει ένα προφίλ ελκυστικό στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο που επηρεάζει ο Τραμπ, ώστε να του αποσπάσει ψήφους. Χαρακτηριστικά είναι μέτρα όπως η θεσμοθέτηση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην πολιτεία της Φλόριντα, η διευκόλυνση κρυφής οπλοφορίας πολιτών, η επέκταση ενός προγράμματος χρηματοδότησης για τη φοίτηση μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τη διακοπή της χρηματοδότησης προγραμμάτων για τη διαφορετικά στα δημόσια πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων.

    Ο Ντε Σάντις βρίσκεται σε ανοιχτό μέτωπο με την Walt Disney για την κριτική της εταιρείας στους νόμους που απαγορεύουν τις ταυτότητας φύλου από τα διδακτική ύλη στα δημόσια σχολεία. Η εταιρεία έχει καταθέσει ομοσπονδιακή αγωγή κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις ενέργειές της.

    Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος είναι η Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και ο Τιμ Σκοτ, γερουσιαστής στη Νότια Καρολίνα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ