Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Τουλάχιστον 10% με «μαϊμού» στοιχεία – Πότε τα οριστικά αποτελέσματα

     

    ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Τουλάχιστον 10% με «μαϊμού» στοιχεία – Πότε τα οριστικά αποτελέσματα

    Στο τέλος του χρόνου αναμένεται να εκδοθεί ο πίνακας των οριστικών επιτυχόντων στην προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορά τους 8.166 εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων της χώρας καθώς το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρουν έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τον τυπικό έλεγχο στις αιτήσεις, ενώ εκκρεμούν και οι ενστάσεις.

    Την ίδια στιγμή πολλοί δήμοι λειτουργούν στο όριο καθώς πολλοί εργαζόμενοι που ανακοινώθηκαν στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων δεν πήγαν να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους, ενώ αρκετοί άλλοι, από τους έλεγχο που κάνουν οι δήμοι μόνο στους τίτλους σπουδών των προσωρινών διοριστέων, αποδείχτηκε ότι είχαν προσκομίσει πλαστές βεβαιώσεις σπουδών. Υπάρχουν δε και περιπτώσεις που άλλες βεβαιώσεις σπουδών εστάλησαν στο ΑΣΕΠ που έκανε το διαγωνισμό και άλλες παρουσιάστηκαν στους δήμους.

    Οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων αναρτήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με το ΑΣΕΠ να επισημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα ονόματα καθώς δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος καθώς πίεζε ο χρόνος, αφού οι δήμοι θα έμεναν χωρίς προσωπικό επειδή είχαν λήξει οι συμβάσεις των παρατασιούχων.

    Οι έλεγχοι

    Οι δήμαρχοι βλέποντας το αδιέξοδο που πήγαινε να δημιουργηθεί διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να τους ζητήσει να κάνουν έλεγχο μόνο στους τίτλους σπουδών των εργαζομένων που παρουσιάστηκαν στις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι δεν παρουσιάστηκαν στις υπηρεσίες των δήμων, παρά το γεγονός ότι είναι προσωρινά διοριστέοι, δεν χάνουν το δικαίωμα της πρόσληψης από την στιγμή που το όνομα τους καταγραφεί στα τελικά αποτελέσματα. Πάντως, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ στα dikaiologitika news, η πλειοψηφία αυτών που δεν παρουσιάστηκαν είτε γνωρίζουν ότι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά είτε περιμένουν τους οριστικούς πίνακες κάνοντας μια άλλη εργασία.

    Ο κανονικός έλεγχος θα γίνει όταν εκδοθεί ο οριστικός πίνακας των διοριστέων από τους δήμους, οι οποίοι θα εξετάσουν έναν έναν κάθε επιτυχόντα του διαγωνισμού. Τα …προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων στην εντοπιότητα, στους τίτλους σπουδών και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, στο χρόνο εμπειρίας και τον αριθμό ανήλικων τέκνων που έχουν δηλωθεί. Ωστόσο ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι ελπίδες για διορισμό όσων βρίσκονται ψηλά στους πίνακες κατάταξης των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

    Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι εκτιμάτε ότι τουλάχιστον το 10% των εργαζομένων που ανακοινώθηκαν στους προσωρινούς πίνακες θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τους δήμους όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

    Πηγή: dikaiologitika.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ