Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Δείτε το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

    χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

    Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, θα κυκλοφορήσει, το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, με την προσωπογραφία της Ευρώπης

    Το νέο τραπεζογραμμάτιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχειενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην παραχαράσσεται εύκολα.

    Έχει επίσης κοινά στοιχεία με εκείνο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. Έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση και ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης – μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας – στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.

    Όπως και τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με την αφή αλλά και οπτικά, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».

    Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά.

    Δείτε το νέο χαρτονόμισμα που σε λίγο καιρό θα έρθει και στα χέρια μας:

    χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ