Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η αιτία της άσχημης μυρωδιάς στα γεννητικά όργανα

     

    Η αιτία της άσχημης μυρωδιάς στα γεννητικά όργανα


    Έχει τύχει να μυρίσετε μια έντονη και ενοχλητική μυρωδιά στα γεννητικά σας όργανα ή σας το έχει επισημάνει ο/η σύντροφός σας; Η αλήθεια είναι πως κάτω από τα ρούχα αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας είναι αυξημένα. Πέρα όμως από την κακή υγιεινή, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για το ενοχλητικό πρόβλημα…

    Στις γυναίκες

    Το σύμπτωμα σχεδόν πάντα συνοδεύεται και από άλλες ενοχλήσεις, όπως η φαγούρα, το αίσθημα καύσου, ο ερεθισμός και η έκκριση υγρών.
    Συνήθης αιτία είναι η βακτηριακή κολπίτιδα, αποτέλεσμα της υπέρμετρης ανάπτυξης των βακτηρίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο γυναικείο κόλπο. Επίσης, η άσχημη μυρωδιά μπορεί να οφείλεται σε τριχομονίαση (τριχομονάδωση), μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη από παράσιτο. Σπανίως η άσχημη μυρωδιά οφείλεται σε κάποια σοβαρότερη αιτία, όπως καρκίνο ή συρίγγιο.

    Στους άντρες

    Ο ιδρώτας και η υγρασία που επικρατεί γύρω από τα γεννητικά όργανα αναμειγνύονται με τα βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να παράγεται η άσχημη μυρωδιά. Επίσης, στα ανδρικά γεννητικά όργανα υπάρχουν αδένες (αποκρινείς αδένες) που απελευθερώνουν ένα γαλακτώδες έκκριμα. Όταν αυτό αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, παράγονται δυσάρεστες οσμές.

    Για να αντιμετωπιστεί άσχημη μυρωδιά, πρέπει αρχικά να μειωθεί η υγρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η τριχοφυΐα και το άτσαλο σκούπισμα μετά το μπάνιο μπορεί να είναι η αιτία της αυξημένης υγρασίας στην περιοχή.

    Πηγή : healthpro.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ