Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η μεγάλη σφαγή των σειρών – Ποιες κόπηκαν από την αμερικανική TV

     

    Ποιες κόπηκαν από την αμερικανική TV

    To 2017 προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση 487 τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, σπάζοντας το ρεκόρ του 2016 με 455 σειρές. Από τις 487, οι περισσότερες (175) προβλήθηκαν στην καλωδιακή τηλεόραση, 155 στην ελεύθερη, 117 σε online υπηρεσίες όπως το Netflix και 42 στη συνδρομητική καλωδιακή. Ποιοι θα δουν τόσες σειρές, θα ρωτήσετε. Προφανώς όχι αρκετοί για να τις κρατήσουν όλες στον αέρα.

    Ο Μάιος είναι η εποχή του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στην αμερικανική τηλεόραση και η ώρα τις κρίσης για όλες αυτές τις σειρές. Θα ανανεωθούν ή θα ακυρωθούν; Την περασμένη Παρασκευή, το δίκτο ABC «έσφαξε» εννέα σειρές μέσα σε ένα απόγευμα. Αλλά δεν ήταν ο μόνος «χασάπης». Το Fox δεν πήγε πίσω, ούτε το NBC, ούτε άλλα δίκτυα που αυτές τις ημέρες ακονίζουν τους μπαλτάδες τους. Ας δούμε μερικές από τις πιο γνωστές σειρές που κόπηκαν αυτές τις ημέρες.

    Designated Survivor, ABC. Ο Τζακ Μπάουερ – εεεεεε, συγγνώμη ο Κίφερ Σάδελαντ μπαίνει στο Οβάλ Γραφείο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όλοι στη σειρά διαδοχής σκοτώνονται σε έκρηξη, και προσπαθεί να κυβερνήσει τη χώρα και παράλληλα να βρει τους ενόχους. Η πρώτη του σεζόν έκανε υψηλά νούμερα, αλλά οι επιδόσεις έπεσαν στη δεύτερη, η οποία ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου και θα είναι η τελευταία της σειράς.

    Quantico, ABC. Ένα μήνα μετά το ξεκίνημα της τρίτης του σεζόν κόπηκε από το ABC. Η πρώτη σεζόν της αστυνομικής σειράς ήταν εξαιρετική, αλλά όταν στο τέλος της λύθηκε το μυστήριο, οι θεατές δεν επέστρεψαν το ίδιο φανατικά για τις δύο επόμενες. Η απώλεια δύο βασικών σταρ μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν επίσης δεν βοήθησε την κατάσταση.

    The Crossing, ABC. Προσπάθησε, όπως και πολλές ακόμη σειρές, να γίνει το νέο «Lost», με ένα «κουλό» σενάριο, όπου πρόσφυγες πολέμου καταφθάνουν σε μια αμερικανική πόλη, ισχυριζόμενοι ότι έρχονται από την Αμερική, αλλά 180 χρόνια στο μέλλον. Στο πέμπτο επεισόδιο η τηλεθέαση έπιασε πάτο και η σειρά καταδικάστηκε.

    Deception, ΑBC. Οι ταχυδαχτυλουργοί έχουν κοινό όπως απέδειξε η επιτυχία των δύο ταινιών «Η Συμμορία των Μάγων» και λίγο παλιότερα του «Prestige». Παραδόξως η σειρά με το κόνσεπτ μάγος-βοηθάει-το-FBI-να-επιλύσει-υποθέσεις δεν βρήκε αυτό το κοινό και έγινε… καπνός.

    Marvel’s Inhumans, ABC. Δεν είναι κάθε μέρα της αγίας Marvel. Η σειρά που έφερνε στο προσκήνιο δευτερεύοντες υπερήρωες της εταιρείας όπως οι Black Bolt, Medusa, Karnak, Crystal κ.ά. «θάφτηκε» από κοινό και κριτικούς και τα 8 επεισόδια που προβλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 έμελλε να είναι και τα τελευταία.

    Alex Inc., ABC. Η νέα κωμωδία του Ζακ Μπραφ δεν πρόλαβε να απλώσει τα φτερά της. Έκανε πρεμιέρα στις 28 Μαρτίου αλλά το ABC αποφάσισε ότι είχε δει αρκετά και την κόβει στο τέλος της πρώτης σεζόν.

    The Exorcist, Fox. Οι κριτικοί έγραψαν τα καλύτερα, αλλά το κοινό δεν ακολούθησε. Τουλάχιστον όχι αρκετά ώστε η σειρά του Fox, που αποτελεί σίκουελ του πρώτου κινηματογραφικού «Εξορκιστή» να ανανεωθεί για τρίτη σεζόν. Κρίμα, γιατί ήταν από τις πιο ποιοτικές σειρές τρόμου στη μικρή οθόνη.

    The Last Man On Earth, Fox. Το αγωνιώδες φινάλε της τέταρτης σεζόν της περίεργης κωμωδίας του Fox έμελλε να είναι και το φινάλε ολόκληρης της σειράς μετά την ανακοίνωση της ακύρωσής της.

    Lucifer, Fox. Προς έκπληξη πολλών το Fox δεν ανανέωσε τη σειρά όπου ο Διάβολος βαριέται την Κόλαση και ανοίγει… νάιτκλαμπ στο Λος Άντζελες, βοηθώντας παράλληλα την αστυνομία στην επίλυση υποθέσεων. Δεν θα υπάρξει τέταρτη σεζόν εκτός αν κάποιο άλλο δίκτυο αναλάβει να σώσει την παραγωγή ή αν βάλει ο… διάβολος το χεράκι του.

    Brooklyn Nine-Nine, Fox. Το Fox ανακοίνωσε ότι θα κόψει τη σειρά ύστερα από πέντε σεζόν και στα social media υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των φανατικών θεατών της. Τελικά το NBC ανέλαβε να τη σώσει και να της δώσει παράταση ζωής με μια έκτη σεζόν 13 επεισοδίων.

    Valor, CW. Φιλόδοξο πολεμικό δράμα του δικτύου CW, με ήρωες μια ελίτ μονάδα πιλότων πολεμικών ελικοπτέρων, που όμως ακυρώθηκε μετά την πρώτη του σεζόν λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

    Taken, NBC. Οι ταινίες με τον Λίαμ Νίσον δεν διασκευάστηκαν αρκετά καλά στη μικρή οθόνη με αυτή τη σειρά-πρίκουελ, όπου τον Μπράιαν Μιλς, τον ήρωα του Νίσον, υποδυόταν σε μικρότερη ηλικία ο Κλάιβ Στάντεν. Παρά την απογοητευτική πρώτη σεζόν η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Επομένως δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν.

    https://www.youtube.com/watch?v=HOf2IU7hXwc

    The Brave, NBC. Το «Valor» δεν είναι το μοναδικό πολεμικό δράμα που κόβεται φέτος. Το «The Brave», που ακολουθούσε μια ελίτ ομάδα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο την πρώτη σεζόν των 13 επεισοδίων χωρίς εντυπωσιακές επιδόσεις. Δεν έκανε αρκετό θόρυβο για να κερδίσει δεύτερη σεζόν.

    The Expance, Syfy. Βασισμένη στα βιβλία του Τζέιμς Σ.Α. Κόρεϊ, η σειρά επιστημονικής φαντασίας που μας ταξίδευε 200 χρόνια στο μέλλον αγαπήθηκε από τους κριτικούς και είχε βρει ένα πιστό κοινό. Όμως το Syfy δεν μπορεί να τη συντηρήσει πια και την κόβει μετά από τρεις σεζόν, με τους παραγωγούς να αναζητούν νέα στέγη. Δεν αποκλείεται να τη βρουν, γιατί η σειρά είχε ρεύμα.

    Πηγή: reader.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ