Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Credit Suisse διασώθηκε (και) από τον Ρότζερ Φέντερερ – Ο κομβικός ρόλος του τενίστα

    Εδώ και χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1999, ο παγκοσμίου φήμης τενίστας Ρότζερ Φέντερερ υπήρξε ένα από τα «πρόσωπα» της Credit Suisse. Kαι στις δύσκολες στιγμές που βίωσε η τράπεζα, μετά την κατάρρευση και την εξαγορά της από τη UBS, ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να εμπνεύσει αισιοδοξία στους πελάτες της. 

    Τραπεζικοί αξιωματούχοι, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, εκτιμούν ότι η παρουσία του τενίστα Ρότζερ Φέντερερ ως πρεσβευτή της Credit Suisse χρησίμευσε ως καθησυχαστική δύναμη για τους έντρομους πελάτες και λειτούργησε ως σύμβολο αισιοδοξίας για το μέλλον της τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse «γονάτισε» την περασμένη Κυριακή (19.03.2023), όταν Ελβετοί αξιωματούχοι μεσολάβησαν σε συμφωνία με την UBS για εξαγορά 3 δισεκατομμυρίων φράγκων (3,2 δισ. δολαρίων) με στόχο την αποφυγή μιας ευρύτερης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Ο 41χρονος παγκοσμίου φήμης τενίστας δεν έχει συνδεθεί τυχαία στις συνειδήσεις πολλών ως «πρόσωπο» της Credit Suisse, καθώς η κοινή τους πορεία μετρά ιστορία άνω των 20 χρόνων. Ο κάτοχος 20 Grant Slam και το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα υπέγραψαν από κοινού την πρώτη τους συμφωνία για χορηγία το μακρινό το 1999…

    Και οι δύο πλευρές πάντως έχουν αποφύγει να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τα οικονομικά της συνεργασίας τους. Πληροφορίες ωστόσο ήθελαν την Credit Suisse να δίνει 2 εκατομμύρια δολάρια στον Ρότζερ Φέντερερ και επιπλέον 1 εκατομμύριο στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του. Σ’ αυτές τις δύο δεκαετίες κοινής πορείας ο παγκοσμίου φήμης τενίστας κέρδισε πολλά εκατομμύρια, δέχθηκε όμως και αρκετά σκληρή κριτική για τη συγκεκριμένη χορηγία.

    Οι αντιδράσεις για τον «γάμο» του Φέντερερ με την Credit Suisse

    Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του 2020 ακτιβιστές μπήκαν σε υποκατάστημα της Credit Suisse στη Λωζάνη και άρχισαν να παίζουν τένις (!) μέσα στα γραφεία, διαμαρτυρόμενοι για τις επενδύσεις του οργανισμού στα ορυκτά καύσιμα. Η διαμαρτυρία τους ήταν ένα… πλήγμα προς τον Ρότζερ Φέντερερ, καθώς τον οποίο καλούσαν μέσω πλακάτ να διακόψει τις σχέσεις του με την τράπεζα.

    «Η Credit Suisse καταστρέφει τον πλανήτη. Ρότζερ, τους υποστηρίζεις;», έγραφε ένα πανό, με τη γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ να γράφει στο twitter: «Η Credit Suisse παρείχε 57 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες που αναζητούν νέα κοιτάσματα ορυκτών καυσίμων. Ρότζερ ξύπνα τώρα!»

    Η Credit Suisse διασώθηκε (και) από τον Ρότζερ Φέντερερ – Ο κομβικός ρόλος του τενίστα

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ