Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Η Google αδειάζει το ψηφιακό της πορτοφόλι

    ψηφιακό πορτοφόλι

    Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του στις online αγορές προϊόντων

    Μπορεί το Google Wallet να ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιού για smartphones και η παντοδύναμη εταιρεία λογισμικού να το ενσωμάτωσε στο λειτουργικό της σύστημα, το γνωστό Android, όμως ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αμερικανική αγορά, η οποία ηγείται τα τελευταία χρόνια των σχετικών εξελίξεων.

    Σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν ήταν ακόμα ώριμες και η απουσία φυσικών σημείων αποδοχής δεν εννοούσε την εξάπλωση των απευθείας πληρωμών μέσω του κινητού τηλεφώνου, η Google τόλμησε, έδειξε τον δρόμο και όπως ανακοίνωσε ετοιμάζεται να να τερματίσει τη λειτουργία του στις online αγορές προϊόντων, όπως συνηθίζει να κάνει με ό,τι κατά καιρούς λανσάρει αλλά τελικά δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ αποδοχής που θέτει για τα προϊόντα της.

    «Οταν ξεκινήσαμε Google Wallet για ψηφιακά αγαθά, θέλαμε να κάνουμε απλό για τους χρήστες και τους εμπόρους το να αγοράζουν και να πωλούν online. Η βιομηχανία έχει ωριμάσει πολύ από τότε, παρέχοντας μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις πληρωμής… Καθώς συνεχίζουμε να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε τα εμπορικά μας εργαλεία, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις της αγοράς στο χώρο των πληρωμών, σας ενημερώνουμε ότι το API για το Google Wallet θα αποσυρθεί στις 2 Μαρτίου 2015», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας προς την κοινότητα των προγραμματιστών, μέσω της σελίδας παροχής υποστήριξης για την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών.

    Όπως διευκρινίζεται πάντως, οι καταναλωτές και χρήστες Android συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Google Wallet στις NFC συσκευές τους για την πληρωμή αγαθών σε φυσικά σημεία πώλησης.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του Apple Pay στην αμερικανική αγορά, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν μεγάλη άνοδο του όγκου πληρωμών μέσω διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών (τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά κ.α.) μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ