Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πρώην υπάλληλος του ΟΣΕ για ηλεκτροπληξία 15χρονου

    Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ’ έναν υπάλληλο του ΟΣΕ για τον τραυματισμό 15χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε στην οροφή εγκαταλελειμμένου βαγονιού για να φωτογραφηθεί. Σύμφωνα με το Grtimes, tο περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης παροπλισμένων βαγονιών αμαξοστοιχιών.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον ίδιο χώρο, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά, ακόμη και θανατηφόρα- με θύματά άστεγους

     

    Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε ο τότε Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Θεσσαλονίκης ο οποίος φέρεται πως δεν μερίμνησε για την ορθή και επαρκή σήμανση του χώρου ώστε να προειδοποιούνται οι εισερχόμενοι για τους επικείμενους κινδύνους.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 15χρονος βρέθηκε στο σημείο μαζί με φίλο του για να βγάλει φωτογραφία. Μόλις ανέβηκε στην οροφή δημιουργήθηκε βολταϊκό τόξο λόγω της κοντινής απόστασης του κεφαλιού του από ηλεκτροφόρα καλώδια και διέρρευσε ηλεκτρικό φορτίο μέσω του σώματός του, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία, να τιναχθεί στο έδαφος ενώ υπέστη ηλεκτροσόκ και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες θεραπείες αποκατάστασης.

    Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι υπήρχε επαρκής σήμανσης στην περιοχή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ η ποινή μειώθηκε κατά δύο μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και δύο στελέχη του ΟΣΕ που αθωώθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ