Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Θετικά βλέπουν οι τοπικοί φορείς τη συνεργασία με τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες στο Αμύνταιο

    Θετικά βλέπουν οι τοπικοί φορείς τη συνεργασία με τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες στο Αμύνταιο

    Θετικά βλέπουν οι τοπικοί φορείς τη συνεργασία με τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες στο Αμύνταιο

    Θετικοί σε συνεργασία με τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες και τον στρατηγικό επενδυτή που θα συμμετάσχει στην κατασκευή και λειτουργία σταθμού Βιομάζας στην περιοχή Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής.

    Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες, από συνάντηση για το θέμα που έγινε στη Φλώρινα με στόχο την ενημέρωση των δασικών συνεταιρισμών και των παραγωγών-μελών τους για το έργο που θα παράγει ηλεκτρική αλλά και θερμική ενέργεια (25 και 45 μεγαβάτ αντίστοιχα). Η διαδικασία για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου με διεθνή διαγωνισμό είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού θα ξεκινήσουν στο 4ο τρίμηνο του 2018 και να ολοκληρωθούν το 2020.

    Η συνεργασία με τους δασικούς συνεταιρισμούς συνίσταται στην τροφοδοσία του Σταθμού με πρώτη ύλη βιομάζας, όπως δασική ξυλεία και παραπροϊόντα αυτής, ενεργειακές καλλιέργειες, και υπολείμματα παραδοσιακών καλλιεργειών. Εκτιμάται ότι θα απαιτούνται ετησίως περίπου 225.000 τόνοι πρώτης ύλης και η ΔΕΗ-Ανανεώσιμες επιθυμεί η προμήθεια της πρώτης ύλης να προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς που θα παραδίδεται σε τέσσερα σημεία (αποθήκες), στις περιοχές Φλώρινας, Φιλώτα, Κοζάνης και Σιάτιστα.

    Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 40 περίπου νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε περίπου 300 αγροτικές και άλλες επιχειρήσεις για παραγωγή και μεταφορά της πρώτης ύλης, να παρέχει καθαρή ηλεκτρική και θερμική ενέργεια στην περιοχή και να ενδυναμώσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

    Στη συνάντηση του κλιμακίου της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες με επικεφαλής την Στέλλα Κοβλακά, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο, συμμετείχαν ο βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Ενέργειας Κωνσταντίνος Γέρου, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών.

    Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ