Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Καινοτομία και βιωσιμότητα βασικά στοιχεία στη στρατηγική για την Ελλάδα

    Η αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων με καινοτόμες λύσεις που σχετίζονται με την ποιότητα της υγείας και διατροφής τους, περαιτέρω επενδύσεις στους τομείς που δραστηριοποιείται με πρωτοποριακά φαρμακευτικά σκευάσματα και προϊόντα αυτοφροντίδας, δημιουργία της γεωργίας του μέλλοντος, αλλά και δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αποτελούν μέρος από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής που αναπτύσσει η Bayer στην Ελλάδα.

    Ακόμα, παράλληλα και με την εναρμόνιση της λειτουργίας της σύμφωνα με τα κριτήρια ESG, η εταιρεία τοποθετεί ψηλά στις προτεραιότητές της το πολύτιμο κεφάλαιο των εργαζομένων της, και σε αυτή την κατεύθυνση δημιούργησε και τον νέο χώρο της στην Ελλάδα και μετακινήθηκε σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο συνθέτοντας ένα πρωτοποριακό εργασιακό περιβάλλον.

    Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, κ. Andreas Pollner, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr, μιλώντας για τη δραστηριότητα της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

    Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

    Η Bayer είναι μία από τις πιο γνωστές και δραστήριες εταιρείες στην Ελλάδα, με δράσεις σε πολλά επίπεδα με σημαντικά αποτελέσματα. Μιλήστε μας για το πως ακριβώς δραστηριοποιείται η εταιρεία στη χώρα μας.

    Στην Bayer, πιστοί στο όραμά μας για Υγεία και Τροφή για όλους, δίνουμε έμφαση σε προϊόντα και λύσεις που βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αναβαθμίζοντας την υγεία και τη διατροφή τους.

    Επενδύουμε σταθερά στον τομέα της υγείας, στηρίζοντας την επιστημονική έρευνα, αναπτύσσοντας πρωτοποριακές θεραπείες και μεθόδους διάγνωσης, αντιμετώπισης και θεραπείας σημαντικών ασθενειών και στην παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης στους επαγγελματίες υγείας. Παράλληλα, ενισχύουμε το ευρύ χαρτοφυλάκιο μας με προϊόντα αυτοφροντίδας με στόχο να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους στο να παραμένουν υγιείς και να μπορούν να κάνουν περισσότερα για την ευεξία και την ευημερία τους.

    Η Bayer Ελλάς έχει επίσης μία δυναμική παρουσία και στον αγροτικό τομέα, προσφέροντας λύσεις για τη βελτίωση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των καλλιεργειών, τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας, τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την υποστήριξη των αγροτών σε θέματα βιώσιμων πρακτικών στο πλαίσιο της αειφόρου γεωργίας. Ενισχύουμε ενεργά και αποτελεσματικά τους αγρότες καθώς διαθέτουμε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τη βελτίωση των καλλιεργητικών τεχνικών και την αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητάς τους.

    Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα από το σύνολο των δραστηριοτήτων μας, δίνουμε έμφαση στη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα με τη διεξαγωγή πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

    Ποια βασικά προγράμματα έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η εταιρία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της;.

    Στην Bayer Ελλάς έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε καινοτόμα προγράμματα σε συνεργασία και με άλλους οργανισμούς, που συνδράμουν στην επίτευξή των στρατηγικών μας στόχων και παρουσιάζουν σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς δραστηριοποίησής μας. Στηρίζουμε τις υπάρχουσες αλλά και επεκτεινόμαστε σε νέες συνεργασίες με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς, έχοντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο. Συνεργαζόμαστε στενά με τους αρμόδιους φορείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες και πιο καινοτόμες θεραπείες.

    Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμα-ορόσημο HealthCare Accelerator, που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καινοτόμου οικοσυστήματος υγείας με μεγιστοποίηση των οφελών για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο. Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο δράσης του και στόχοι είναι η ανάπτυξη διαλόγου για την Ψηφιακή Υγεία στην Ελλάδα και η ουσιαστική συμβολή στην Εγγραμματοσύνη Υγείας.

    Ακόμα, και καθώς η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων μας, εστιάζουμε στην επιτάχυνση της μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασιών, με νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και ακαδημαϊκές ομάδες. Έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμα Level-Up|G4A, ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων στην υγεία και την αγροδιατροφή, διαφορετικής ωριμότητας με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος αυτού έχει ήδη ξεκινήσει και λαμβάνουμε πολύ θετικό feedback από τους συμμετέχοντες και αυτού του κύκλου.

    O Andreas Pollner, CEO της Bayer Ελλάς.

    Αναφέρατε τη βιωσιμότητα και είναι αλήθεια πως η βιωσιμότητα αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τη σύγχρονη εποχή. Ποια είναι η προσέγγιση της Bayer στη βιωσιμότητα και πώς η εταιρεία εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε αυτό το κομμάτι;

    Η βιωσιμότητα είναι ένας από τους πυλώνες της επιχειρηματικής μας στρατηγικής και έχουμε θέσει στόχους για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός μας, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη βελτίωση της βιοποικιλότητας. Είμαστε από τις πρώτες εταιρίες που καθιερώσαμε τις διαδικασίες προάσπισης βιωσιμότητας όπως ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα στην παραγωγή των προϊόντων μας και προωθούμε τη χρήση τεχνολογιών και δράσεων που μειώνουν τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον. Διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι φιλικά προς το περιβάλλον και προάγουν τη βιωσιμότητα σε κάθε σημείο της αλυσίδας, ενώ παραμένουμε ενεργειακά υπεύθυνοι σε κάθε μας βήμα. Ενισχύουμε τις πρακτικές μας ώστε κάθε δραστηριότητά μας να έχει ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα με την υιοθέτηση προτύπων και συστημάτων κατάλληλων για τις τρέχουσες ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, οικοδομούμε έναν κόσμο πιο καθαρό, πιο βιώσιμο και πιο ανθρώπινο, που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα αλλά και τον πλανήτη να ευημερούν.

    Ειδικότερα δε για τη γεωργία, το κομμάτι της βιωσιμότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η αειφόρος γεωργία εστιάζει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό σημαίνει αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η Bayer, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δίνει κίνητρα στους αγρότες να υιοθετήσουν τη χρήση έξυπνων πρακτικών για το κλίμα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς για να ποσοτικοποιήσει και να παρακολουθεί τον αντίκτυπο αυτών των πρακτικών, υπογραμμίζοντας τον πρωτοποριακό ρόλο της Bayer και τη μοναδική της θέση στην προώθηση των ψηφιακών δυνατοτήτων.

    Στην εποχή μας ολοένα και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν τις αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης στο εργασιακό τους περιβάλλον (DE&I). Η Bayer είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε αυτόν τον τομέα. Πώς προωθείτε αυτές τις αξίες στον οργανισμό;

    Η Bayer είναι από τις πρώτες εταιρείες που έχει δεσμευτεί να προάγει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη στον οργανισμό της, διότι κατανοεί ότι ένα διαφορετικό ανθρώπινο δυναμικό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία μιας κουλτούρας καινοτομίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συμπερίληψη ατόμων από διαφορετικά υπόβαθρα, με διαφορετικές εμπειρίες και προοπτικές, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λήψη αποφάσεων και σε ουσιαστική επίλυση προβλημάτων.

    Οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση και ενημέρωση για να κατανοήσουν τη δύναμη του διαφορετικού. Η Bayer προωθεί τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη με την εφαρμογή προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν την ισότιμη διαχείριση όλων και τις ίσες ευκαιρίες.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικό συμβούλιο DE&I (Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης) που έχει επιφορτιστεί με την προώθηση των ανάλογων θεμάτων, καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή τοπικών σχεδίων δράσης. Μέσω του συμβουλίου DE&I, προάγουμε πρακτικές και νοοτροπίες που συμβάλουν στην κατανόηση της διαφορετικότητας, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει την ενσωμάτωση και την ποικιλομορφία.

    Η δέσμευση αυτή της Bayer αντανακλάται σε όλα τα εσωτερικά της προγράμματα, καθώς αναγνωρίζουμε πως η δημιουργία ενός δίκαιου χώρου εργασίας χωρίς αποκλεισμούς δεν είναι μόνο η σωστή πρακτική αλλά οδηγεί και σε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Με την εκτίμηση και την υποστήριξη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή την ταυτότητά τους, η Bayer δημιουργεί μια κουλτούρα στην οποία όλοι έχουν τη δυνατότητα να διαπρέψουν.

    Μεταφερθήκατε πρόσφατα σε νέα γραφεία, γεγονός που συνδέεται και σηματοδοτεί μία νέα εποχή προς έναν νέο πιο σύγχρονο τρόπο εργασίας στην εταιρεία. Μιλήστε μας για αυτή σας την κίνηση.

    Η μεταφορά της έδρας μας στο νέο βιοκλιματικό χώρο εργασίας απηχεί την έντονα αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση για την Bayer Ελλάς, ενδεικτική για το πόσο η εταιρεία πιστεύει στο μέλλον της χώρας και επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά.

    Παράλληλα, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου, βιοκλιματικού και καινοτόμου χώρου εργασίας, η Bayer Ελλάς δεσμεύεται να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους της, ενδυναμώνοντας τη συνεργασία και την αίσθηση του «ανήκειν». Ο νέος μας χώρος «μας συνδέει όλους» και είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να υποστηρίζει έναν πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο εργασίας που επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τις σύγχρονες απαιτήσεις με καινοτόμους ποικιλόμορφους χώρους, όπου προσφέρεται στους ανθρώπους μας η ευελιξία να συνδυάζουν αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα της απομακρυσμένης εργασίας με τη δύναμη της προσωπικής αλληλεπίδρασης και να επιλέγουν τον τρόπο που τους ταιριάζει καλύτερα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ενθαρρύνεται με αυτόν τον τρόπο η βελτίωση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας των εργαζομένων, οδηγώντας παράλληλά στην αύξηση της απόδοσης.

    Ο νέος μας χώρος, αντικατοπτρίζει με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο την κουλτούρα της Bayer, καθώς εκφράζει την προσήλωση της εταιρείας στην περιβαλλοντική φροντίδα, ενώ προάγει τη συνεργασία, σε ένα πλαίσιο όπου κάθε άτομο μπορεί να συνεισφέρει με μοναδικά ταλέντα και ιδέες, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη τόσο των εργαζομένων όσο και ολόκληρου του οργανισμού.

    Αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για την εταιρεία συμβολίζει μια αποφασιστική δέσμευση προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς η Bayer Ελλάς οδηγεί τον δρόμο προς ένα φωτεινό μέλλον για την Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτήν.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX