Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Μήπως βλάπτεις τα μάτια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

     

    Μήπως βλάπτεις τα μάτια σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;


    Παρατηρείς μία φθίνουσα πορεία στην όραση σου αλλά δεν γνωρίζεις την αιτία του κακού; Μάθε, λοιπόν, ότι μπορεί να ευθύνονται κάποιες απλές, καθημερινές συνήθειες:

    Βγαίνεις έξω χωρίς γυαλιά ηλίου
    Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν χρειάζονται γυαλιά ηλίου το χειμώνα ή όταν έχει συννεφιά, όμως η ακτινοβολία UV υπάρχει όλες τις εποχές και μέρες του χρόνου και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως καταρράκτη ή ακόμα και μελάνωμα στα βλέφαρα. Ζήτησε από τον οπτικό σου ένα ζευγάρι γυαλιά που να απορροφούν το 99% των ακτινών UVA και UVB.

    Τρίβεις συχνά τα μάτια σου
    Εννοείται ότι εάν μπει στο μάτι σκόνη ή μια τρίχα από τις βλεφαρίδες σου, η αυθόρμητη κίνηση που θα κάνεις είναι να το τρίψεις για να βγει. Αν, όμως, τρίβεις συνεχώς τα μάτια, από αμηχανία ή συνήθεια, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσεις κερατόκωνο, μια πάθηση που λεπταίνει το πάχος του κερατοειδούς, επηρεάζοντας και την ποιότητα της όρασης. Επιπλέον, ακουμπώντας με τα χέρια τα μάτια σου μπορεί να μεταφέρεις μικρόβια.

    Κάνεις ντους ενώ φοράς τους φακούς επαφής σου
    Το νερό – της βρύσης, της πισίνας, ακόμα και της βροχής – είναι το περιβάλλον όπου ζει η ακανθαμοιβάδα, ένας μικροοργανισμός που εάν κολλήσει πάνω στο φακό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις στον κερατοειδή και να οδηγήσει ακόμα και στην τύφλωση. Για το λόγο αυτό, βγάζε πάντα τους φακούς επαφής πριν μπεις στην πισίνα ή το ντους και ποτέ μην τους ξεπλένεις ή καθαρίζεις τη θήκη τους με νερό της βρύσης.

    Βάζεις συχνά σταγόνες για το κοκκίνισμα
    Μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιες φορές κολλύριο για να αντιμετωπίσεις το κοκκίνισμα που έχει προκληθεί από αλλεργία, για παράδειγμα, όμως εάν το κάνεις κάθε μέρα, τότε τα μάτια εθίζονται στις ουσίες που περιέχει και σταδιακά χρειάζεται να το βάζεις συχνότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα για να έχει αποτέλεσμα.

    Δεν βγάζεις τους φακούς όταν κοιμάσαι
    Όταν κοιμάσαι φορώντας τουα φακούς, οι πιθανότητες να πάθεις κάποια μόλυνση στο μάτι πενταπλασιάζονται ή και δεκαπλασιάζονται, επειδή εάν κάποιο μικρόβιο μπει στο μάτι ενώ κοιμάσαι θα παραμείνει εκεί για πολλή ώρα, δημιουργώντας εστία μόλυνσης. Πάντα να βγάζεις τους φακούς πριν πέσεις για ύπνο και να τους βάζεις μέσα στο ειδικό απολυμαντικό υγρό.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ