Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μαίρη Παναγάκου: «Μανούλα μου αγαπημένη, μην κλάψεις…» – Οι επιστολές που άφησε ο γιος της πριν αυτοκτονήσει

    Το φως της δημοσιότητας βλέπει το δισέλιδο σημείωμα που άφησε στην Μαίρη Παναγάκου, ο γιος της, Αντώνης, λίγο πριν αυτοκτονήσει στη Μάνη.

    «Μανούλα μου γλυκιά, μην στενοχωρηθείς, ήταν επιλογή μου. Μανούλα μου αγαπημένη, μην κλάψεις, όταν δεν θα είμαι εδώ. Σ’ αγαπώ, αλλά δεν μπορώ να ζω σε αυτή την άσχημη κοινωνία. Γλυκιά μου μανούλα, εσύ έχεις πάρα πολύ κόσμο, δεν θα σε αφήσουν». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το σημείωμα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

    Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα η μητέρα του, γνωστή από την τηλεόραση μαγείρισσα Μαίρη Παναγάκου, το παιδί της έγινε αυτόχειρας εξαιτίας επιθέσεων bullying που δεχόταν από μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων του χωριού Κότρωνας στη Μάνη, που τον χλεύαζαν και τον κατηγορούσαν.

    Σύμφωνα με την ίδια, μία δικαστική απόφαση στις αρχές Φεβρουαρίου, με την οποία αθωώθηκαν άτομα που τον είχαν κατηγορήσει για ρευματοκλοπή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής που ένιωθε ο 42χρονος για όσα βίωνε από τη συγκεκριμένη ομάδα συγχωριανών του.

    «Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, όταν άτομα από τον Κότρωνα του έκαναν μήνυση για ρευματοκλοπή σε εκκλησάκι που στην καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2017 έδινε με μπαλαντέζα ρεύμα στο εκκλησάκι από γεννήτρια. Κι ο Αντώνης με τη σειρά του έκανε αντιμήνυση για ψευδή καταμήνυση. Στις 9 Φεβρουαρίου 2023, στο Τριμελές Πρωτοδικείο Γυθείου, αντί να καταδικάσουν τους 9, καταδίκασαν τον γιο μου, σε μία υπόθεση που πρωτόδικα είχε αθωωθεί. Ο Αντώνης προσπάθησε για μία φορά να ζητήσει το δίκιο του από το δικαστήριο και να τιμωρηθούν αυτοί που για χρόνια τον κατηγορούν ψευδώς. Ομως ο πρόεδρος είχε εμμονή με την μπαλαντέζα και ο δικηγόρος των κατηγορουμένων με ψεύτικες βεβαιώσεις κατηγόρησε το παιδί μου για να αθωώσει τους παλιανθρώπους πελάτες του, ότι τελικά η πρωτόδικη απόφαση ήταν λάθος και τελικά έκλεβε. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αναφέρει η Μαίρη Παναγάκου.

    Η μητέρα του αυτόχειρα τονίζει ότι «τον κατηγόρησαν άδικα, τον στενοχώρησαν και τον οδήγησαν στο τέλος. Το παιδί μου δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ηταν ένας άρχοντας, που βοηθούσε και την Εκκλησία και τους ανθρώπους. Αλλά πιέστηκε αφόρητα από μία ομάδα κατοίκων του Κότρωνα, που τον πολεμούσαν γιατί ζήλευαν επειδή ήταν επιτυχημένος και αυτό τους ενοχλούσε».

    Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Παναγάκου

    «Επτά χρόνια γεμάτα πόλεμο, μίσος, έχθρα, κακία και μηνύσεις. Άντεξα γιατί εσείς όλοι που τα κάνατε και τα προκαλέσατε αυτά είστε απλά για να γελάω μαζί σας!!», αναφέρει η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Παναγάκου στο facebook, λίγα 24ωρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

    Οπως λέει η μητέρα του, ο Αντώνης από μικρός αφοσιώθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στην Εκκλησία.

    Σύμφωνα με την κ. Παναγάκου, το 2020, στην προσπάθειά του να γίνει εκκλησιαστικός επίτροπος, υπήρξε επιστολή προς το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μάνης από τοπικούς φορείς, οι οποίοι ανέφεραν ότι «τυγχάνει ακατάλληλος» για τη θέση. «Αυτός ο πόλεμος που δεχόταν τον είχε συγκλονίσει. Ενώ bullying δεχόταν και καθημερινά, όταν τον έβλεπαν στο δρόμο, θίγοντας τον ανδρισμό του.

    Την ίδια ώρα, ο Αντώνης είχε να διαχειριστεί και δύο σημαντικές απώλειες. Του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο, και ενός επιστήθιου φίλου του, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς».

    Οι τρεις επιστολές

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 42χρονος  αυτοπυροβολήθηκε σε υπαίθριο χώρο οικογενειακής επιχείρησης με όπλο που κατείχε νόμιμα. Δίπλα του η μητέρα του βρήκε τρεις επιστολές. Μία για την ίδια, στην οποία, εκτός από λόγια αγάπης, της δίνει συμβουλές, μία για δύο φίλους του υψηλόβαθμους αστυνομικούς της Λακωνίας, στην οποία τους αναφέρει, σύμφωνα με τη μητέρα του, να μην πειράξουν το σπίτι του, γιατί δεν υπάρχει τίποτε επιλήψιμο, και μία επιστολή στον πρόεδρο Πρωτοδικών, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την άδικη καταδίκη του, όπως έγραψε.

    Ο Αντώνης Παναγάκος είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα αδιανόητο περιστατικό, όταν σε δικαστήριο που είχε πριν από πέντε χρόνια και εκδικαζόταν υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και ψευδούς καταμήνυσης με μηνυτή τον 42χρονο αυτόχειρα, ένας μάρτυρας υπεράσπισης αλβανικής καταγωγής, η σύζυγος του οποίου είχε εργαστεί στις επιχειρήσεις της οικογένειας Παναγάκου, έβγαλε περίστροφο και το έστρεψε εναντίον του Αντώνη Παναγάκου κατηγορώντας τον ότι είχε συνάψει σχέσεις με τη σύζυγό του, που τον εγκατέλειψε.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ