Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Μακελειό σε σχολείο στην Ουγκάντα με δεκάδες νεκρούς μαθητές

    Τουλάχιστον 41 είναι οι άνθρωποι που κάηκαν, πυροβολήθηκαν ή δολοφονήθηκαν με άλλο τρόπο, έπειτα από επίθεση σε σχολείο στη δυτική Ουγκάντα, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Μεταξύ των νεκρών είναι 38 μαθητές. 

    Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την επίθεση ευθύνονται αντάρτες, οι οποίοι διέφυγαν στη συνέχεια στο Κονγκό. Επίσης, οι αρχές ανέφεραν ότι μέλη της οργάνωσης ανταρτών Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF) που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, απήγαγαν τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέντε ένοπλοι επιτέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα, στη δυτική μεθοριακή πόλη Μποντούε, βάζοντας φωτιά σε έναν κοιτώνα και κλέβοντας τρόφιμα. Κάποιοι σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά, ενώ άλλους τους πυροβόλησαν ή τους σκότωσαν με μαχαίρια.

    Στρατιώτες που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το σχολείο να φλέγεται και πτώματα μαθητών να είναι διάσπαρτα στο κτίριο. 

    ► Οι ADF εξεγέρθηκαν εναντίον του προέδρου Γιουέρι Μουσεβένι τη δεκαετία του 1990 αρχικά από βάση στα όρη Ρουενζόρι. Η οργάνωση ηττήθηκε από τον στρατό της Ουγκάντας κατάλοιπά της όμως διέφυγαν στην άλλη πλευρά των συνόρων στην αχανή ζούγκλα του ανατολικού Κονγκό απ΄όπου διενεργούν έκτοτε επιθέσεις σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους τόσο στο Κονγκό όσο και στην Ουγκάντα.

    Τον Απρίλιο, οι ADF επιτέθηκαν σε χωριό στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ