Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

    Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

    Ο σεμνός Ιεράρχης και γνησίως πνευματικός άνθρωπος, Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος δεν είναι πια μαζί μας. Αυτή η σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, ο Σιατίστης Παύλος, που διαδέχτηκε τον μακαριστό και αξιοσέβαστο Αντώνιο Κόμπο, επιβεβαίωσε την τύχη , την τιμή και την ζηλευτή παράδοση της επαρχίας Σισανίου-Σιατίστης και του Δήμου Βοϊου να ποιμαίνονται από πολυτάλαντους και ευρυμαθείς εκκλησιαστικούς άνδρες.

    Ο Σιατίστης Παύλος (Ιωάννου) ήρθε από το νησί του, την Εύβοια, μεταφέροντας την ευλογία του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, ηγουμένου τότε στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ. Ήρθε έχοντας υπηρετήσει τη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας στον ευαίσθητο τομέα της Νεότητας. Έζησε κοντά μας με αγάπη και ταπείνωση. Δίδασκε με τον λόγο του και με τις πράξεις του. Ήταν για όλους μας ο πατέρας Παύλος. Ορθόδοξος Κληρικός, Θεολόγος, δάσκαλος και πάνω από όλα Άνθρωπος!

    Αγωνίσθηκε με επιχειρηματα νηφάλια και με ιστορική τεκμηρίωση για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας. Έγραφε ο ίδιος “…εάν αφήναμε τους ιστορικούς και τους γλωσσολόγους θα είχαν λύσει το πρόβλημα σε ένα πρωϊνό. Δεν υπάρχει μακεδονική Εθνότητα, ουδέποτε υπήρξε Μακεδονικό κράτος, ουδέποτε υπήρξε μακεδονική γλώσσα.”

    Ιδιαίτερη τιμή και προίκα μου η γνωριμία μαζί του.

    Του αείμνηστου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου ας είναι Αιωνία η Μνήμη!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ