Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μυστικά για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα από τον ήλιο!

     

    Μυστικά για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα από τον ήλιο!


    Διάλεξε το κατάλληλο αντηλιακό για σένα και ενυδάτωσε σωστά την επιδερμίδα σου μετά το έγκαυμα

    Γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να κάθεσαι στον ήλιο στο διάστημα μεταξύ 12-4, ότι το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα αξεσουάρ αυτή την εποχή, αλλά τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις για να αποφύγεις το ξεφλούδισμα φέτος το καλοκαίρι;

    1. Διάλεξε σωστά το αντηλιακό σου

    Μπορεί τα ράφια των καταστημάτων να είναι γεμάτα με επιλογές αντηλιακών, το πιο συχνό λάθος όμως που κάνουμε το καλοκαίρι είναι η λανθασμένη επιλογή αυτού του προιόντος. Εάν είσαι επιρρεπής στο έκζεμα ή την ξηρότητα, τα αντηλιακά σε σπρέι ή τζελ με βάση το οινόπνευμα θα κάνουν την επιδερμίδα σου ακόμα πιο ξηρή.

    Αντίθετα, επέλεξε τα συγκεκριμένα αντηλιακά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής και μείνε μακριά από τις υπέρ-ενυδατικές κρέμες. Τα άτομα με ευαισθησία πρέπει να χρησιμοποιούν φυσικά αντηλιακά που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου και να αποφεύγουν αυτά με τις βαριές χημικές ουσίες.

    2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

    Το πιο σημαντικό κομμάτι στην αποψυγή του ξεφλουδίσματος διαδραματίζει η ενυδάτωση. Όχι, όμως, μόνο αυτή που θα κάνεις μετά το κάψιμο, αλλά αυτή που πετυχαίνεις πριν. Οι ενυδατικές κρέμες και τα φυσικά λάδια (όπως το αμυγδαλέλαιο) βοηθούν την επιδερμίδα να συγκρατήσει την τόσο πολύτιμη υγρασία, η οποία σε δύσκολες περιπτώσεις θα εκτελέσει χρέη σωτήρα. Μετά από κάθε μπάνιο, φρόντισε να αλείφεις σε όλο το σώμα ένα ενυδατικό προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες σου και θα αφήσει το δέρμα σου να αναπνέει.

    3. Απόφυγε το τρίψιμο

    Με λίγα λόγια, μην ταλαιπωρείς το δέρμα σου με επίμονο τρίψιμο, γιατί αυτό με την σειρά του θα αντιδράσει. Προσπάθησε να ταμπονάρεις την πετσέτα μετά από κάθε μπάνιο και να μην επιμένεις σε σημεία κοκκινίζοντάς τα. Παράλληλα, προτίμησε αέρινα ρούχα, που δεν κολλάνε επάνω σου, ενώ επένδυσε σε βαμβακερά σεντόνια, που θα ελαχιστοποιήσουν τους ερεθισμούς.

    4. Βοήθησε την επιδερμίδα σου μέσα από την διατροφή σου

    Και όμως, ό,τι τρώμε φαίνεται στο δέρμα μας. Και τι έχει ανάγκη πιο πολύ το δέρμα; Το πολύτιμο νερό! Φρούτα, λαχανικά, νερό, χυμοί και υγιεινές τροφές διατηρούν την επιδερμίδα σου λεία, σφριγηλή και πάντα λαμπερή. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεις την ελαστικότητα αλλά και την αντοχή του δέρματος σε δύσκολες καταστάσεις, όπως το ξεφλούδισμα. Μην ξεχνάς να αποφεύγεις το αλκοόλ, την ζάχαρη και τις τηγανητές τροφές ενώ μεταξύ άλλων, περιόρισε το κάπνισμα και μην σηκώνεσαι ποτέ από το κρεβάτι αν δεν έχεις ολοκληρώσει το απαραίτητο 8ωρο ύπνου.

    5. Κι αν καείς;

    Αναμφισβήτητα το πιο επώδυνο από όλα τα προβλήματα του καλοκαιριού, και σίγουρα το πιο επικίνδυνο, είναι το ηλιακό έγκαυμα. Οι αστράγαλοι, τα αυτιά και τα δάχτυλα είναι επίσης περιοχές που συνήθως ξεχνάμε να εφαρμόσουμε το αντηλιακό μας, ενώ πολύ σημαντική είναι και η συχνή ανανέωση του, ειδικά μετά από εφίδρωση ή μια βουτιά στη θάλασσα. Αν παρόλα αυτά καείς, άπλωσε στην επιδερμίδα σου μία ενυδατική κρέμα με aloe vera ή τοποθέτησε κομπρέσες με κρύο, πλήρες γάλα.

    Πηγή: missbloom.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ