Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Ο Christian Bale είναι ο Μωυσής

    Exodus-Gods-and-Kings-Stills

    Σχεδόν 10 χρόνια μετά το Kingdom of Heaven, ο σκηνοθέτης Ridley Scott επιστρέφει στις επικές ταινίες εποχής με το Η έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες. Η ταινία βασίζεται στην βιβλική ιστορία του Μωυσή, των πληγών του Φαραώ, της εξόδου από την Αίγυπτο και την πορεία προς τη γη της Εξαγγελίας.

    Το θέμα έχει γνωρίσει πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο με γνωστότερη την ταινία του Cecil B. de Mille, Οι Δέκα Εντολές (1956) που έχει προβληθεί ουκ ολίγες φορές και στην ελληνική τηλεόραση. Οι νεότεροι όμως, ίσως θυμούνται περισσότερο την animation ταινία της DreamWorks Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου του 1998.

    Η νέα αυτή μεταφορά από τον Ridley Scott, φαίνεται ότι θα θέσει νέα στάνταρ στις ταινίες του είδους μια και έχει εξαιρετικό καστ (Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, Sigourney Weaver, Aaron Paul, John Turturro) αλλά και πολύ προσεγμένη κινηματογράφηση και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά οπτικά εφέ που κάνουν την εικόνα να φαίνεται ακόμα πιο επική. Δεν θα εκπλαγούμε αν φτάσει να διεκδικεί και κάποια υποψηφιότητα για Oscar στην αντίστοιχη κατηγορία.

    Ας ελπίσουμε μόνο, η ταινία να μοιάζει περισσότερο με το Gladiator και λιγότερο με το απογοητευτικό Kingdom of Heaven. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι θα εντυπωσιαστούμε όπως και στο περσινό Noah με τα ψηφιακά εφέ και τη φαντασμαγορική καταστροφή που μπορούν και απεικονίζουν.

    Η ταινία, παρότι πασχαλινή, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες παγκοσμίως (και στη χώρα μας) στις αρχές του ερχόμενου Δεκέμβρη.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ