Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ποια λειτουργία μπορεί να “κόψει” η Apple από τα επόμενα iPhone

    Ποια λειτουργία μπορεί να “κόψει” η Apple από τα επόμενα iPhone

    Στον δρόμο για την παρουσίαση των νέων iPhone από την Apple, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σε συχνή βάση το τελευταίο διάστημα, είναι πολλές. Στοιχεία για τις οθόνες, για τις κάμερες, για τα πρότυπα συνδεσιμότητας που θα υποστηρίζει και αρκετά άλλα, τα οποία σας αναφέρουμε, όταν τα εντοπίζουμε.

    Αρκετά εξ αυτών, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την προσπάθεια της Apple να ρίξει, όσο μπορεί, το κόστος παραγωγής, ώστε να παρουσιάσει συσκευές σε χαμηλότερες τιμές από αυτές των τελευταίων χρόνων, οι οποίες θα γίνουν, με τον τρόπο αυτό, περισσότερο ελκυστικές για τους καταναλωτές.

    Μια από τις λειτουργίες που, όπως φαίνεται, θα “πληρώσει” αυτή την στρατηγική της εταιρείας είναι το 3D Touch, η δυνατότητα που προσφέρει η οθόνη του iPhone στον χρήστη να ανοίξει pop-up μενού σε εφαρμογές ή να κάνει preview σε μηνύματα, ανάλογα με τη δύναμη που θα πατήσει πάνω της.

    Η συγκεκριμένη λειτουργία ήταν πρωτοποριακή για τα iPhone όταν ξεκίνησε, το 2015 και στις συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, καθώς σε αντίθεση με τις κοινές οθόνες mobile συσκευών, που αναγνώριζαν μονάχα αν ένα δάχτυλο πιέζει πάνω τους, το 3D Touch είχε (και έχει φυσικά) τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και τον βαθμό της πίεσης που ασκείται πάνω στη οθόνη και να ανταποκρίνεται ανάλογα. Ωστόσο, παρά την πρωτοπορία του, το 3D Touch φαίνεται πως δεν κέρδισε ποτέ την αναγνώριση που, ίσως, του άξιζε από τους χρήστες των iPhone, ενώ η επιλογή της Apple να μην το ενσωματώσει και στα iPad, ίσως να λέει κάτι.

    Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο πως η “μαμά” εταιρεία σκέφτεται, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να “κόψει” λειτουργίες από τη σειρά των νέων iPhone για να περιορίσει το κόστος παραγωγής, η λειτουργία αναγνώρισης του βαθμού άσκησης πίεσης στην οθόνη φαίνεται πως βρίσκεται σε αυτή τη λίστα των υπό αποχώρηση λειτουργιών.

    Μάλιστα, η κυκλοφορία του iPhone XR τον περσινό Σεπτέμβριο χωρίς να υποστηρίζει το 3D Touch, ίσως να αποτελεί προάγγελο αυτής της εξέλιξης, κάτι που εξάλλου έχουν προβλέψει και διάφοροι έγκυροι αναλυτές που ασχολούνται με την καθημερινότητα της Apple. Στο iPhone XR το 3D Touch αντικαταστάθηκε με το Haptic Touch (απτική επαφή), έναν άλλο τρόπο αναγνώρισης της άσκησης πίεσης στην οθόνη, ο οποίος ήταν γνωστός ήδη στους χρήστες του iPad.

    To 3D Touch επιχείρησε να αποτελέσει μια ταχύτερη μέθοδο αναγνώρισης της πίεσης, ωστόσο φαίνεται πως η Apple δεν βρίσκει ότι αξίζει, πλέον, να σκορπά τα χρήματά της γι’ αυτό, από τη στιγμή που δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση…

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ