Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Σέριφος: Καρχαρίας αιφνιδίασε ψαράδες – Η βασική συμβουλή ιχθυολόγου για τους καρχαρίες (Video)

    Μια νέα…αναπάντεχη συνάντηση ψαράδων με καρχαρία στην ελληνική θάλασσα καταγράφηκε, αυτή τη φορά στη Σέριφο, προκαλώντας κλίμα ανησυχίας. Ειδικότερα, ψαράδες στη Σέριφο κατέγραψαν συγκλονισμένοι σε βίντεο, τη στιγμή που καρχαρίας πέρασε από δίπλα τους.

    Ο εν λόγω καρχαρίας φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά του Γορμπιά, μία βραχώδη βραχονησίδα των Κυκλάδων η οποία βρίσκεται Νοτιανατολικά έξω από τον όρμο Καλού Αμπελιού και σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή.

    Καθηγητής Βιολογίας για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες

    Πάντως, για την εμφάνιση καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες μίλησε στην εκπομπή και ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, ιχθυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας, δίνοντας, δε, και οδηγίες αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

    Σύμφωνα με τον ειδικό, πιθανότατα στη συγκεκριμένη περίπτωση να επρόκειτο για γλαυκοκαρχαρία, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

    «Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι δεν τους συναντάμε συχνά. «Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στο Αιγαίο. Ελάχιστη η πιθανότητα να δαγκώσει άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βιολογίας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Τσίκληρας, αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή.

    Δείτε το βίντεο:

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX