Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Σε έκτακτη ανάγκη η Καστοριά από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισήχθη η Καστοριά, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι τοπικές και οι αρμόδιες αρχές και έγινε δεκτό.

    Το καθεστώς αυτό θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

    Σημειώνεται πως η κακοκαιρία «θέρισε» την περιοχή, δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές σε όλο το εύρος του δήμου. Η τοπική κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλες πλημμύρες, οι οποίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες.

    Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να χαθεί εντελώς η φετινή παραγωγή. Στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας σημειώθηκαν και κατολισθήσεις από την δυνατή βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

    Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιουνίου ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κορεντσίδης υπέβαλε αίτημαστον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για κήρυξη του Δήμου Καστοριάς σε έκτακτη ανάγκη. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον τελευταίο, ύστερα από συνεννόηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ