X
X
  • Ενημέρωση
    • Ειδήσεις
    • Επιχειρησιακα Νεα
    • Θέσεις Εργασίας
    • Ροή Ειδήσεων
  • Κοζάνη – Πτολεμαίδα
    • Αρθρογραφία
    • Εκδηλώσεις
    • Τοπικά Νέα
  • Διασκέδαση
    • Cinema Κοζάνη
    • Cinema Πτολεμαΐδα
    • TV News
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Σειρές
  • Lifestyle
    • Gossip News
    • Social News
  • Υγεία – Διατροφή
  • Τεχνολογία
  • Ζώδια
  • Επικοινωνία
Αναζήτηση
LogoREFRESHNEWSΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Facebook
Instagram
Mail
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
LogoREFRESHNEWSΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
  • Ενημέρωση
    • ΌλαΕιδήσειςΕπιχειρησιακα ΝεαΘέσεις ΕργασίαςΡοή Ειδήσεων
      Ειδήσεις

      Πόρτο Ράφτη: Ιδιοκτήτης φούρνου πάλεψε σώμα με σώμα με ληστή που προσπάθησε να του κλέψει τις εισπράξεις – ΒΙΝΤΕΟ

      Newsroom -
      Ροή Ειδήσεων

      Ηράκλειο: Βαρύς τραυματισμός 48χρονου τουρίστα από κατάρρευση μπαλκονιού με υαλοπίνακα

      Newsroom -
      Ειδήσεις

      Καλαμάτα: Στις αποθήκες του λιμανιού 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν ανοιχτά της Μεθώνης – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

      Newsroom -
      Ειδήσεις

      Θρίλερ στο Ελληνικό: Το Ανθρωποκτονιών μπλοκάρει τις ταφές των τριών μελών της οικογένειας – Ζητά να γίνουν ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις

      Newsroom -
      Ειδήσεις

      Κηφισιά: Ιερέας σε παράκρουση πανηγύρισε γκολ της ομάδας του ανάβοντας καπνογόνο ενώ έψαλε το «Χριστός Ανέστη»

      Newsroom -
  • Κοζάνη – Πτολεμαίδα
    • ΌλαΑρθρογραφίαΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα
      Τοπικά Νέα

      Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία, μοναδική Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

      Newsroom -
      Τοπικά Νέα

      Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

      Newsroom -
      Τοπικά Νέα

      Π. Κουκουλόπουλος: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και το ποσοστό στήριξης για τη Δυτική Μακεδονία στην Πρόσκληση για τα θερμοκήπια»

      Newsroom -
      Τοπικά Νέα

      Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «ανοίγουν δρόμους» για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις

      Newsroom -
      Τοπικά Νέα

      Επίκαιρη Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

      Newsroom -
  • Διασκέδαση
    • ΌλαCinema ΚοζάνηCinema ΠτολεμαΐδαTV NewsΚινηματογράφοςΜουσική
      TV News

      Eurovision 2025 – Klavdia: Πάτησα στη σκηνή και ένιωσα σαν να ήρθε μία ενέργεια θεϊκή

      Newsroom -
      TV News

      Eurovision 2025: Η μεγάλη ανατροπή στους δύο ημιτελικούς

      Newsroom -
      TV News

      Grand Hotel – spoiler: Σοκ στο ξενοδοχείο

      Newsroom -
      TV News

      Απόψε τα γέλια δίνουν τη θέση τους στα πλάγια βλέμματα και στην ένταση ανάμεσα στους παίκτες

      Newsroom -
      TV News

      Πότε είναι οι ημιτελικοί, πότε εμφανίζεται η Ελλάδα και πότε είναι ο τελικός

      Newsroom -
  • Lifestyle
    • ΌλαGossip NewsSocial News
      Gossip News

      Εβελίνα Παπούλια: «Στους Δυο ξένους βρισκόμουν σε μια διαρκή σύγχυση και θλίψη, έκλαιγα τόσο που τρόμαζα με τους λυγμούς μου»

      Newsroom -
      Gossip News

      Αγγελική Νικολούλη: Ο… έξαλλος χορός της σε βραδινή έξοδο!

      Newsroom -
      Gossip News

      Φωτεινή Πετρογιάννη: Η γλυκιά στιγμή στην παραλία με τον γιο της! Το τρυφερό βίντεο που συγκίνησε!

      Newsroom -
      Gossip News

      Μαρία Αλιφέρη: «Δεν μετάνιωσα που δεν απέκτησα παιδιά. Bρήκα άλλο τρόπο να αισθανθώ μητέρα»

      Newsroom -
      Gossip News

      Στέφανος Τσιτσιπάς: Δίχασε η νέα εμφάνισή του με την Aston Martin – «Κάνει επίδειξη πλούτου» – «Δουλεμένα τα έχει, δεν τα έκλεψε»

      Newsroom -
  • Υγεία – Διατροφή
    • Υγεία - Διατροφή

      Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα εσώρουχά σου

      Newsroom -
      Υγεία - Διατροφή

      Κατακράτηση υγρών: Τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις

      Newsroom -
      Υγεία - Διατροφή

      7 τροφές που σου «καταστρέφουν» τον ύπνο χωρίς να το καταλαβαίνεις

      Newsroom -
      Υγεία - Διατροφή

      Πώς Σχετίζονται μεταξύ τους και γιατί η Φλεβική Θρόμβωση Χρήζει Άμεσης Αντιμετώπισης

      Newsroom -
      Υγεία - Διατροφή

      Η απλή κίνηση που μπορεί να μειώσει έως και 50% τις νοσοκομειακές λοιμώξεις

      Newsroom -
  • Τεχνολογία
    • Τεχνολογία

      iPhone Fold: Οι νέες λεπτομέρειες για τον επαναστατικό μηχανισμό μεντεσέδων

      Newsroom -
      Τεχνολογία

      Apple Intelligence: Ηρθέ στην ΕΕ 

      Newsroom -
      Τεχνολογία

      Η Google Ενσωματώνει AI στην Αναζήτηση Email στο Gmail

      Newsroom -
      Τεχνολογία

      Η Apple Χάνει 1 Δισεκατομμύριο Δολάρια Ετησίως από το Apple TV+

      Newsroom -
      Τεχνολογία

      Το Χ μπλόκαρε λογαριασμούς της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

      Newsroom -
  • Ζώδια
    • Ζώδια

      Τα πέντε ζώδια που θα δουν τις σχέσεις τους να βελτιώνονται από τη Δευτέρα 12 Μαΐου

      Newsroom -
      Ζώδια

      Κώστας Λεφάκης: Η Πανσέληνος του Μαΐου φέρνει αποκαλύψεις την εβδομάδα (12-18/5)

      Newsroom -
      Ζώδια

      Η σημερινή ημέρα, Παρασκευή 9 Μαΐου, θα είναι η τυχερή για αυτά τα τέσσερα ζώδια

      Newsroom -
      Ζώδια

      3+1 ζώδια που θα βιώσουν μεγάλη κρίση στην πανσέληνο του Μαΐου

      Newsroom -
      Ζώδια

      Πανσέληνος Μαΐου: Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

      Newsroom -
  • Επικοινωνία
More
    28 Νοεμβρίου 2022 | 19:24
    12
    Facebook
    Twitter
    Linkedin
    WhatsApp
    Telegram
    Email
      Ειδήσεις

      Σχοινάς για Ταμείο Ανάκαμψης: «Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί»

      By Newsroom

      Σχοινάς για Ταμείο Ανάκαμψης: «Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί»


      Σχοινάς για Ταμείο Ανάκαμψης: «Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί»

      «Η θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του δεύτερου αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας, ύψους 3,56 δισ. ευρώ, την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, αποδεικνύει, με πληθώρα στοιχείων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι επιτυγχάνει τα ορόσημα και τους στόχους που έχουν τεθεί», τόνισε μεταξύ των άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

      Ο κ. Σχοινάς μίλησε σε ημερίδα απολογισμού για την εφαρμογή του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0), που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών (ΕΥΣΤΑ), σε συνεργασία με το IOBE (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).


      Παράλληλα ο κ. Σχοινάς εξήρε τη στενή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρέχει μια στέρεη βάση, καθώς η Ελλάδα προχωράει στην επίτευξη της επόμενης δέσμης οροσήμων.

      O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος συμμετείχε στην ημερίδα, μίλησε για την άμεση και επιτυχή εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0».


      Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε τα οφέλη αυτού του πολύτιμου, αναπτυξιακού εργαλείου, που στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις ενθαρρύνει να επεκταθούν και να εξάγουν, δημιουργεί νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης και υποστηρίζει νέες επενδύσεις στη βιομηχανία, την ενέργεια και άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

      Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε την αξία των μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελληνική οικονομία και προσέθεσε ότι θα ήθελε ως κληρονομιά του «Greece 2.0» μια πιο ανταγωνιστική αγορά και περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.


      Ο γενικός διευθυντής στο ΙΟΒΕ, καθηγητής Νίκος Βέττας, τόνισε τις ευκαιρίες που σηματοδοτεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ελληνική οικονομία και ιδίως τα κίνητρα που προσφέρει για πρόσθετες και επειγόντως απαραίτητες επενδύσεις καθώς και για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

      Το πρώτο πάνελ της ημερίδας εστίασε στη γενικότερη εφαρμογή των σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, με ομιλίες του διευθυντή Συντονισμού και Παρακολούθησης Έργων στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) Δημοσθένη Βοϊβόντα -ο οποίος αποτύπωσε με ποσοτικά δεδομένα τη μέχρι τώρα υλοποίηση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0- και της προϊσταμένης Μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Julia Lendvai.

      Η κ. Lendvai επισήμανε ότι «την περασμένη Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε θετικά το δεύτερο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας, κατόπιν της ικανοποιητικής εκπλήρωσης 28 οροσήμων και στόχων που αντιπροσωπεύουν μια καλή ισορροπία μεταξύ μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων και προετοιμάζουν το έδαφος για την υλοποίηση επενδυτικών έργων».

      Το δεύτερο πάνελ εστίασε στα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης που περιέχονται στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία προωθούν την κοινωνική ένταξη, με ομιλίες του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις βασικές παρεμβάσεις τού σχεδίου για διάφορες κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, άνεργοι, ΑμεΑ κ.ά.) και του προϊσταμένου Μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Patrick Paquet.

      Ο κ. Paquet ενημέρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+) έχει δεσμεύσει 5,56 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προκλήσεων στους τομείς τής απασχόλησης, των δεξιοτήτων, της κοινωνικής ένταξης, καθώς και της υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας στην Ελλάδα.

      Οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ένταξης των ευάλωτων ατόμων στις κοινότητες». Ανέφερε επίσης ότι «η συμπληρωματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στο πλαίσιο του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΚΤ+ είναι καίριας σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας τους.

      Θα πρέπει να βασίζονται στην ενεργό συνεργασία μεταξύ των εθνικών, των τοπικών και των περιφερειακών Αρχών και στην αποτελεσματική συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών, ιδίως της κοινωνίας πολιτών και των κοινωνικών εταίρων».

      Το τρίτο και τελευταίο πάνελ της ημερίδας εστίασε στη Δανειακή Διευκόλυνση, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με ομιλίες του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΥΣΤΑ) Νίκου Μαντζούφα και της προϊσταμένης Μονάδας στην Ειδική Υπηρεσία για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Felicia Stanescu, η οποία χαιρέτισε την ολοκλήρωση των δύο ορόσημων και του πρώτου στόχου που σχετίζεται με την Δανειακή Διευκόλυνση, νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα.

      Ο διοικητής της ΕΥΣΤΑ Μαντζούφας περιέγραψε το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης -ύψους 12,7 δισ. ευρώ-, το οποίο αναλύεται σε 500 εκατομμύρια εγγυοδοτικό πρόγραμμα Invest EU -ειδικά για ΜμΕ- που θα κινητοποιήσει άνω των 2,5 δισ. ευρώ δάνεια προς ΜΜΕ, 500 εκατομμύρια ευρώ venture capital για ΜμΕ καινοτομίας και 11,7 δισ. ευρώ που απευθύνονται σε όλη την κλίμακα της αγοράς. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, με επενδυτικά σχέδια ως τώρα άνω των 9 δισ. ευρώ.

      Ο κ. Μαντζούφας επισήμανε επίσης ότι η ταχεία και επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οδήγησε σε αίτημα πληρωμής 1,8 δισ. ευρώ (μέρος των 3,6 δισ. ευρώ) νωρίτερα από το αρχικώς προγραμματισμένο και έκλεισε την παρέμβασή του τονίζοντας τη σημασία της Δανειακής Διευκόλυνσης στο πλαίσιο των υψηλότερων και αυξανόμενων επιτοκίων της αγοράς για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, μέσω δανείων και στήριξης μετοχικού κεφαλαίου.

      Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την σύνοψη των συμπερασμάτων από τον εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Chris Allen, ο οποίος τόνισε τη σταθερή πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

      Ο κ. Allen επισήμανε επίσης ότι το ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα προάγουν την κοινωνική ένταξη.

      Τέλος, τόνισε τις δυνατότητες της Δανειακής Διευκόλυνσης, που λόγω του μεγέθους της μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός μοχλός για νέες επενδύσεις, ιδίως με στόχο τη στήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

      • #Tags
      • Ειδήσεις
      • Ελλάδα
      • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
      • Μαργαρίτης Σχοινάς
      • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
      Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
      Newsroom
      Newsroomhttp://refreshnews.gr/
      Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

      Πόρτο Ράφτη: Ιδιοκτήτης φούρνου πάλεψε σώμα με σώμα με ληστή που...

      ΠΡΙΝ 20 λεπτά

      Ηράκλειο: Βαρύς τραυματισμός 48χρονου τουρίστα από κατάρρευση μπαλκονιού με υαλοπίνακα

      ΠΡΙΝ 3 ώρες

      Καλαμάτα: Στις αποθήκες του λιμανιού 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν ανοιχτά της...

      ΠΡΙΝ 3 ώρες

      Θρίλερ στο Ελληνικό: Το Ανθρωποκτονιών μπλοκάρει τις ταφές των τριών μελών...

      ΠΡΙΝ 3 ώρες

      Κηφισιά: Ιερέας σε παράκρουση πανηγύρισε γκολ της ομάδας του ανάβοντας καπνογόνο...

      ΠΡΙΝ 4 ώρες
      spot_img

      ΔΗΜΟΦΙΛΗ

      Το άγριο παραλήρημα στα social media για τον «Άγιο έρωτα» και η απάντηση του Δημήτρη Γκοτσόπουλου

      TV News 3 Μαΐου 2025

      Πραγματικά την αγάπησα και ακόμα την αγαπώ

      TV News 8 Μαΐου 2025

      Τζόκερ: Δες τα συστήματα που αυξάνουν τις πιθανότητες

      Funny...Viral 29 Δεκεμβρίου 2019

      Εκτός ALPHA η Τατιάνα Στεφανίδου

      TV News 10 Μαΐου 2024

      Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας

      Ειδήσεις 14 Μαΐου 2024

      Πόρτο Ράφτη: Ιδιοκτήτης φούρνου πάλεψε σώμα με σώμα με ληστή που προσπάθησε να του κλέψει τις εισπράξεις – ΒΙΝΤΕΟ

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Ηράκλειο: Βαρύς τραυματισμός 48χρονου τουρίστα από κατάρρευση μπαλκονιού με υαλοπίνακα

      Ροή Ειδήσεων 11 Μαΐου 2025

      Καλαμάτα: Στις αποθήκες του λιμανιού 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν ανοιχτά της Μεθώνης – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Θρίλερ στο Ελληνικό: Το Ανθρωποκτονιών μπλοκάρει τις ταφές των τριών μελών της οικογένειας – Ζητά να γίνουν ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Κηφισιά: Ιερέας σε παράκρουση πανηγύρισε γκολ της ομάδας του ανάβοντας καπνογόνο ενώ έψαλε το «Χριστός Ανέστη»

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Κολωνός: Βεντέτα «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την ένοπλη επίθεση με τον τραυματισμό 17χρονου – «Λέω στον άνδρα μου σκοτώνονται»

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Τραγωδία στη Νάξο: 59χρονος δημοτικός υπάλληλος βρέθηκε απαγχονισμένος στην οικία του

      Ειδήσεις 11 Μαΐου 2025

      Eurovision 2025 – Klavdia: Πάτησα στη σκηνή και ένιωσα σαν να ήρθε μία ενέργεια θεϊκή

      TV News 11 Μαΐου 2025

      Βίντεο: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 39χρονου που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει οδηγό ταξί στον Βύρωνα

      Ειδήσεις 10 Μαΐου 2025

      Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές

      Ειδήσεις 10 Μαΐου 2025

      Eurovision 2025: Η μεγάλη ανατροπή στους δύο ημιτελικούς

      TV News 10 Μαΐου 2025

      ΔΥΠΑ – e-Εφκα: Ποιοι πληρώνονται έως τις 16 Μαΐου

      Ειδήσεις 10 Μαΐου 2025
      • Ταυτότητα
      • Στείλε το άρθρο σου
      • Διαφημιστείτε
      • Επικοινωνία