Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία

    Τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία


    Ο άνθρακας αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της οργανικής ύλης. Η προέλευσή του μπορεί να είναι οργανική (από κοκκοφοίνικα) ή ανόργανη ( από ορυκτά πετρώματα). Ο ενεργός άνθρακας είναι αυτός που περιέχει οξυγόνο και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και το δέρμα.

    Παρόλο που το χρώμα του είναι μαύρο και δίνει μία διαφορετική εικόνα, η αλήθεια είναι ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφά τους ρύπους, τη σκόνη και πολλά είδη υπολειμμάτων που είναι βλαβερά για την υγεία. Ας δούμε τις κυριότερες δράσεις του ώστε να γνωρίζετε πώς θα τον χρησιμοποιήσετε.

    Ο ενεργός άνθρακας έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει τον οργανισμό, καθώς απομακρύνει όλες τις τοξίνες από αυτόν. Υπάρχει η δυνατότητα επίσης να τοποθετηθεί σε ροφήματα και χυμούς, επιταχύνοντας την ‘κάθαρση’ του οργανισμού σας από ανεπιθύμητες τοξίνες.

    Είναι αρκετά διαδεδομένη η ικανότητα του ενεργού άνθρακα να καθαρίζει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την καθαρή και λαμπερή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απορροφά το σμήγμα που μπορεί να έχει το δέρμα στους κλειστούς πόρους του. Στην περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα ή μαύρα στίγματα, μία μάσκα με ενεργό άνθρακα είναι ό, τι καλύτερο ώστε το δέρμα σας να αποκτήσει ξανά λάμψη. Παράλληλα, εφόσον ο άνθρακας έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει έως και 100 φορές το βάρος του σε σμήγμα, μπορεί να καθαρίσει το δέρμα του σώματός σας πολύ αποτελεσματικά, αφήνοντάς το καθαρό και λαμπερό.

    Η χρήση του είναι πολύ αποτελεσματική και για τα μαλλιά σας, αφού μπορεί να απομακρύνει τη σκόνη και το στάιλινγκ που μπορεί να περιέχουν αυτά. Τοποθετώντας το, θα πετύχετε έναν βαθύ καθαρισμό και μία απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού σας, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της τρίχας. Αυτό βέβαια μεταφράζεται σε πιο δυνατά μαλλιά τα οποία θα αναπτυχθούν και με πιο γρήγορο ρυθμό.

    Εκτός από όλα τα παραπάνω, ο ενεργός άνθρακας είναι εξίσου αποτελεσματικός και για τα δόντια σας, αφού όπως με τους ρύπους, μπορεί να τους απομακρύνει πολύ αποτελεσματικά και τους λεκέδες στα δόντια,. Μπορεί εμφανισιακά το μαύρο χρώμα της οδοντόκρεμας να σας απωθεί, όμως όταν αρχίσετε να καθαρίζετε τα δόντια σας με αυτή θα δείτε μεγάλη διαφορά.

    Ένα ακόμα σημείο όπου μπορούμε να βρούμε τον ενεργό άνθρακα είναι τα φίλτρα νερού. Σε αυτά, ο άνθρακας υφίσταται επεξεργασία ώστε να αυξηθεί η επιφάνειά του σε σχέση με τον όγκο του και με τον τρόπο αυτό προκύπτει ο ενεργός άνθρακας. Ο τελευταίος, λόγω της δράσης του, έχει την ιδιότητα να απορροφά και εδώ όλες τις βλαβερές ενώσεις όπως το χλώριο, καθώς και διάφορα εντομοκτόνα. Έτσι το νερό το οποίο φτάνει στη βρύση σας μέσω του φίλτρου είναι απαλλαγμένο από όλα τα επιζήμια για την υγεία συστατικά, καθώς περνάει μέσα από ένα στρώμα ενεργού άνθρακα το οποίο το καθαρίζει.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ