Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ωρωπός: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ

    Στη σύλληψη δύο ανδρών, 37 και 48 ετών, που προσπάθησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ στον Ωρωπό οδήγησε η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας.

    Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός παρατήρησε ότι το αυτοκίνητό τους είχε διαφορετικές πινακίδες στο μπροστά και στο πίσω μέρος του και άρχισε να τους παρακολουθεί.

    Ειδικότερα, ο αστυνομικός εντόπισε να κινείται στην περιοχή του Ωρωπού αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο έφερε άλλη πινακίδα κυκλοφορίας στο μπροστά και άλλη στο πίσω μέρος του. Για το λόγο αυτό, έκρινε ως ύποπτο το όχημα και ενημέρωσε απευθείας το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας.

    Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ξεκίνησε να ακολουθεί το ύποπτο όχημα, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους συναδέλφους του για τις κινήσεις του ύποπτου οχήματος, μέχρι που στάθμευσε έξω από σούπερ μάρκετ.

    Οι επιβαίνοντες εισήλθαν στο σούπερ μάρκετ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από τα ταμεία, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους και βγήκαν απο το κατάστημα κινούμενοι προς το αυτοκίνητο τους.

    Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ο αστυνομικός έβγαλε τα κλειδιά από τη μίζα του οχήματος τους για να αποτρέψει την άμεση διαφυγή τους.

    Κατά την έξοδο τους από το κατάστημα, τους γνωστοποίησε την ιδιότητα του και τους κάλεσε να παραδοθούν.

    Αμέσως, ο 48χρονος κινήθηκε απειλητικά προς τον αστυνομικό κρατώντας κατσαβίδι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η καταδίωξη συνεχίστηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, ακινητοποιήσαν τον άνδρα και έπειτα τον συνέλαβαν.

    Λίγο πριν, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν κληθεί στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο συνεργό του.

    Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, μαχαίρι, γάντια, καπέλο και πινακίδα κυκλοφορίας που είχε κλαπεί από σταθμευμένο όχημα στο Περιστέρι. Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού της για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ληστείας, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ