Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ: Αγιασμός στα γραφεία με παρουσία πλήθους κόσμου

  Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τέλεσε σήμερα αγιασμό, στο κεντρικό κτίριο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού, αλλά και τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του.

  Ανάμεσα σε πλήθος στελεχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και ασφαλισμένων που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο, η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη στο καλωσόρισμά της «ζήτησε την ευλογία του Κυρίου και τη δύναμη για τη συνέχιση του καθημερινού αγώνα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των παροχών υγείας προς όλους τους πολίτες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

  Επίσης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη -ο οποίος απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων- για την εγγύτητα και την αμεσότητα με τις οποίες αντιμετωπίζει, τον Οργανισμό και τα στελέχη του, δίνοντας κατευθύνσεις και λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν.

  10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ: Αγιασμός στα γραφεία με παρουσία πλήθους κόσμου

  «Μας δίνετε την ευκαιρία, γρήγορα και συντονισμένα, να κάνουμε αλλαγές που θα βοηθήσουν την επόμενη μέρα», τόνισε. Υπογράμμισε επίσης την πολύτιμη συνεισφορά του κυρίου Θάνου Ζαμάνη, νέου μέλους και αναπληρωτή προέδρου Δ.Σ., στη θεσμική ρύθμιση κάθε αναδυόμενης ανάγκης του Οργανισμού.

  Απηύθυνε ακόμη ευχαριστίες και προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα για την αγαστή τους συνεργασία, αλλά και την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, τονίζοντας το αξιοσημείωτο έργο της στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

  Για τη συνεργασία τους σε ζωτικούς τομείς του Οργανισμού ευχαρίστησε τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, τον Γιάννη Κωτσιόπουλο, Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας για τις σημαντικές του παρεμβάσεις στην ποιότητα των νοσηλευτικών υπηρεσιών και την πρωτοβουλία για τη νέα μέθοδο αποζημίωσης μέσω των DRG, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την τομή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που συνιστά ο θεσμός του προσωπικού ιατρού για όλους τους πολίτες, την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, τις αμοιβές των φαρμακοποιών, ραντεβού, self-test στα σχολεία και, τελευταία αλλά όχι έσχατη, τη Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για τις δράσεις προληπτικής ιατρικής, απαραίτητες για όλους τους πολίτες, κυρίως όμως τις γυναίκες.
  «Μπορεί να μην είστε σήμερα εδώ μαζί μας, είστε όμως καθημερινά δίπλα μας και δίνουμε μαζί τον αγώνα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη», ανέφερε.

  10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ: Αγιασμός στα γραφεία με παρουσία πλήθους κόσμου

  Η κυρία Καρποδίνη, στη συνέχεια, προχώρησε στην ανακοίνωση της σύναψης νέων συμβάσεων μεταξύ του Οργανισμού και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπογραμμίζοντας τον προσωπικό αγώνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

  «Στις 23/2/2023 υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Άγιος Πορφύριος”, που βρίσκεται στο Δήλεσι Βοιωτίας, με το νέο συμβατικό πλαίσιο ξεπερνώντας έτσι αγκυλώσεις του παρελθόντος», τόνισε.

  «Με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαίτερα με την Υφυπουργό Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθορίσαμε από κοινού νομοθετικό πλαίσιο για την προάσπιση του δικαιώματος των Ατόμων με Αναπηρία, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων στην αξιοπρεπή διαβίωση, και μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία θα έχουμε σύντομα νέες συμβάσεις και για τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας», ανέφερε.

  Προλογίζοντας τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, αναφέρθηκε στο πλούσιο και σημαντικό του έργο, ειδικότερα όσον αφορά τα παιδιά, και του ευχήθηκε ολόψυχα να συνεχίσει να πρωτοπορεί στην ανασύνταξη της κοινωνίας, ενώ τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού του Οργανισμού για την παρουσία και την ευλογία του.

  Ο Πανοσιολογιώτατος, τόνισε την ανάγκη να σταθούμε όλοι δίπλα στα μέλη της κοινωνίας που μας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας που συχνά απομένουν μόνα τους, μέσα από τις Μ.Φ.Η. και ευχαρίστησε τη Διοικήτρια αλλά και τα στελέχη του Οργανισμού για τις προσπάθειές τους. Κατόπιν τέλεσε τον αγιασμό, ευλογώντας το έργο που επιτελείται, τη συνέχισή του αλλά και όλους τους ανθρώπους που το διακονούν.

  10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ: Αγιασμός στα γραφεία με παρουσία πλήθους κόσμου

  την εκδήλωση παραβρέθηκαν, πέρα από τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η μη Εκτελεστική Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, Νάντια Γκογκοζώτου, ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης, τα τακτικά μέλη Δ.Σ. Αθανάσιος Ζαμάνης, Δικηγόρος, Κωνσταντίνος Μπαρούς Οικονομολόγος και Γεώργιος Μάνος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, το αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. Ευστράτιος Κιρμουτσέλης, γιατρός, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, η κυρία Μαρία Δεληγιάννη, Σύμβουλος, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

  Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης νέα και απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, δικηγόρος, Αγγελική Καραστεργίου, γιατρός και Σταύρος Κουράκος, γιατρός.

  Πηγή: iatropedia.gr

  10 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ: Αγιασμός στα γραφεία με παρουσία πλήθους κόσμου

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ