Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
More

  100.000 ευρώ το χρόνο για βασιλόπιτα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  Σχετικά άρθρα:

  100.000 ευρώ το χρόνο για βασιλόπιτα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  [quote font=”tahoma” font_size=”18″ color=”#545454″ arrow=”yes” align=”left”]Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και η διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δεν έχει τέλος.[/quote]

  Χρήματα από τις δωρεές του ελληνικού λαού σε βασιλόπιτες δεκάδων χιλιάδων ευρών. Χρήματα του ετησίου εράνου σε φεστιβάλ κινηματογράφου και εταιρεία διαφήμισης. Προσωπικό χωρίς αντικείμενο και χωρίς να παρουσιάζεται στην εργασία του πληρώνονται επί 10ετίες.

  Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε τα τελευταία 10 χρόνια ως βοήθεια σε φτωχούς, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο από τους οικονομικούς ελεγκτές όσο και από τις νέες διοικήσεις που εναλλάσσονται κάθε δύο μήνες, εν μέσω ιδιωτικών συμφερόντων και συγκρούσεων στον διεφθαρμένο πλέον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/βασιλόπιτα-στον-Ελληνικό-Ερυθρό-Σταυρό1.jpg”]

  Απίστευτη διαφθορά οικονομική και διοικητική, αποκαλύπτεται μέσα από το περιεχόμενο του πορίσματος της Ε.Δ.Ε. που διενήργησε ο κύριος Γεώργιος Χλαμπουτάκης, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και το οποίο κατέθεσε στον Ανδρέα Μαρτίνη με το υπ’ αριθμόν εμπιστευτικού πρωτοκόλλου 55/12.05.11 έγγραφο κατάθεσης πορίσματος της επιτροπής και που ο κύριος Ανδρέας Μαρτίνης αρνείτο να το δώσει στην δικαιοσύνη, καθότι καίει τον επί 10ετίες φίλο του και ‘μπράβο’ του Ε.Ε.Σ. και Τομεάρχη Σαμαρειτών. Σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης από έμμισθο προσωπικό της Πάτρας σε Εθελοντές, καταλήστευση των ταμείων, πλαστά τιμολόγια, προσωπικό που δεν εργάζεται αλλά πληρώνεται για χρόνια, ξυλοδαρμός από τον Τομεάρχη Σαμαρειτών σε προσωπικό του Ε.Ε.Σ., ασθενοφόρα για ψώνια σε σουπερ μάρκετ και θαλάσσια μπάνια, είναι μόνο ελάχιστα από αυτά που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο της Ε.Δ.Ε. που ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρέδωσε στον τότε πανίσχυρο Ανδρέα Μαρτίνη.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/βασιλόπιτα-στον-Ελληνικό-Ερυθρό-Σταυρό2.jpg”]

  Ελλείμματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο από τον έρανο, που αν και είναι εις γνώση των αρμόδιων υπουργείων, ουδείς εντεταλμένος κρατικός λειτουργός ενόχλησε τον πανίσχυρο Ανδρέα Μαρτίνη, για να μην βρεθεί χωρίς δουλειά. Τα ταμεία λεηλατούνταν και τα αρμόδια υπουργεία μιλούσαν για απώλεια κουπονιών, κάθε χρόνο συστηματικά και αθόρυβα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Π2β/ΓΠ/100663/08.11.04 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ποτέ δεν διατάχθηκε έρευνα και ποτέ δεν αναζητήθηκαν ευθύνες.

  Το σύστημα ήταν πολύ καλά δομημένο και η τρομοκρατία στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ζει και βασιλεύει ακόμη και σήμερα.

  Κάθε χρόνο ο κύριος Ανδρέας Μαρτίνης που επί 25 και πλέον χρόνια διοικούσε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενέκρινε 25.000 – 30.000 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Τομέα Νοσηλευτικής, 15.000 – 20.000 ευρώ στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, 10.000 – 15.000 ευρώ στον Τομέα Σαμαρειτών, 5.000 ευρώ στον Τομέα Νεότητας, 10.000 ευρώ στο περιφερειακό τμήμα της Θεσσαλονίκης που και εκεί ήταν Πρόεδρος, 5.000 ευρώ για το διοικητικό προσωπικό της Αθήνας και τελειωμό δεν έχει η λίστα της απόλυτης σπατάλης και καταλήστευσης των ταμείων του Ε.Ε.Σ.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/βασιλόπιτα-στον-Ελληνικό-Ερυθρό-Σταυρό3.jpg”]

   

  Ενδεικτικό είναι το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 6433/03.08.09 έγγραφο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το οποίο μια βασιλόπιτα στην Πάτρα, κόστισε 10.000 ευρώ εκτός προϋπολογισμού και καλύφθηκε από τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού. Και οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται και πεθαίνουν.

  Χρήματα από τον ετήσιο έρανο του Ε.Ε.Σ. κάθε χρόνο στο Ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για ταινίες μικρού μήκους, ήταν η αγαπημένη ασχολία του κυρίου Ανδρέα Μαρτίνη και του μπράβου του, Τομεάρχη Σαμαρειτών, όπου μόνο το έτος 2009, χρηματοδότησε από τα χρήματα του ετησίου εράνου, με ποσό 26.000 ευρώ ταινία μικρού μήκους άνω των 45’ και με ποσό 18.000 ευρώ ταινία μικρού μήκους κάτω των 45’. Ο έρανος ποτέ δεν έγινε για τους φτωχούς στην Ελλάδα τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια. Ας μην αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στα 352.000 ευρώ, χρήματα του εράνου κατέληγαν στην εταιρεία διαφήμισης της κυρίας Μπακογιάννη.

  Προσωπικό χωρίς ειδικότητα και χωρίς αντικείμενο, σε όλες τις υπηρεσίες του Ε.Ε.Σ. χωρίς να προσέρχεται για εργασία για χρόνια, μισθοδοτείτο κανονικά χωρίς ποτέ κανένας να τους ενοχλήσει, εφόσον όλοι είχαν προστασία Ανδρέα Μαρτίνη, προκειμένου να γίνονται τα πολιτικά και δικαστικά ρουσφέτια του και να παραμένει στο απυρόβλητο.

  Πολύ χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις, δύο διαφορετικών υπηρεσιών. Η μία στην Πάτρα όπου η υπάλληλος των Σαμαρειτών Αλεξάνδρα Ορφανού λόγω ερωτικής απογοήτευσης επί 2 ½ χρόνια δεν πάτησε για εργασία ούτε μια ημέρα, μισθοδοτήθηκε ανελλιπώς χωρίς να της γίνει ποτέ παρατήρηση από κανέναν, ενώ ήταν και είναι εις γνώση όλων των αρμοδίων στελεχών διευθυντών, προϊσταμένων και προέδρου. Εξακολουθεί και σήμερα να πληρώνεται χωρίς να εργάζεται με κάλυψη άνωθεν. Το ανωτέρω αποτελεί προϊόν της Ε.Δ.Ε. που διενήργησε ο κύριος Γεώργιος Χλαμπουτάκης, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

  [lightbox thumb=”http://refreshnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/βασιλόπιτα-στον-Ελληνικό-Ερυθρό-Σταυρό4.jpg”]

  Η δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Διεύθυνσης Νεότητας του Ε.Ε.Σ. όπου σε 11 άτομα προσωπικό, τουλάχιστον τα μισά από αυτά είναι άνευ αντικειμένου ή άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 193/05.05.10 έγγραφο της Διευθύντριας της Υπηρεσίας. Εν τούτοις υπάρχουν και μισθοδοτούνται επί 10ετίες.

  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αντέδρασε έντονα όταν πληροφορήθηκε ότι το 2012 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απασχολούσε 720 άτομα, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει το ανώτερο έως 250 και ζήτησε την λήψη δραστικών μέτρων.

  Ακόμη και σήμερα η διαφθορά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συνεχίζεται, ενώ τα εκατομμύρια ευρώ του Υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να τον χρηματοδοτούν, χωρίς όρια. Μάλιστα το 2014 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, χρηματοδοτήθηκε με έξτρα 2.000.000 ευρώ της ετήσιας χρηματοδότησής του, κατόπιν ειδικής προεκλογικής συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, φθάνοντας συνολικά το απίστευτο ποσό των 14.000.000 ευρώ, χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, χωρίς να πληρωθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και χωρίς να πληρωθούν οι προμηθευτές.

  Σας ευχαριστώ

  Αθανασιος Σ. Γιαννόπουλος
  [email protected]

  [ad id=”6783″]

  [ad id=”5586″]

  Σχετικά άρθρα:

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία. Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]

  newsfeed

  Ροή Ειδήσεων

  Δείτε Επίσης

  Τραγωδία στον Κολωνό με πεντάχρονο παιδί που ανασύρθηκε νεκρό από φλεγόμενο διαμέρισμα

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στον Κολωνό και συγκεκριμένα στην οδό Αλκυόνης. Από το φλεγόμενο διαμέρισμα ανασύρθηκαν ακόμη...

  «Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη…» – Έτσι έβριζαν οι αρχαίοι Έλληνες

  Βρισιές χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, τουλάχιστον αυτά που… δεν εκφράζονται με άλλο τρόπο.Πόσοι από εσάς...

  «Σπίτι με το MEGA»: Σάρωσε στην τηλεθέαση ξεπερνώντας όλα τα μουσικά σόου

  Συνεχίζει τη δυναμική του πορεία το «Σπίτι με το MEGA». Το βράδυ του Σαββάτου (26/11) η Ρούλα Κορομηλά υποδέχτηκε τον Γιώργο Μαργαρίτη, σε μία εκπομπή γεμάτη...

  Τα «Ραγισμένα Γυαλιά» του Θάνου Λάμπρου θα σε γεμίσουν συναισθήματα

  O 21χρονος κυκλοφόρησε το νέο του single και music video το οποίο θα ακούς ξανά και ξανά. Ο Θάνος Λάμπρου, ένας ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος...

  Μη διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

  Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι το Σάββατο 26/11/2022 από τις 7:00 μ.μ. και έως το πέρας των εργασιών, δε θα είναι...

  Ξάφρισε 3.700 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό με ένα… τηλεφώνημα

  Θέμα συζήτησης έχει γίνει στη Λήμνο η τηλεφωνική απάτη με λεία 3.700 ευρώ, υπόθεση που εξιχνιάσθηκε η αστυνομία. Η απάτη διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε...

  Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες μετά την ήττα του Βελγίου από το Μαρόκο με 2-0

  Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στις Βρυξέλλες μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας του Μαρόκου επί του του Βελγίου με 2-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν...
  spot_img