Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  155.000 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για την βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού προς παρεκκλήσι οσίου Βαραδάτου

  Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού προς παρεκκλήσι οσίου Βαραδάτου», κατά την Οικονομική Επιτροπή της 31ης Αυγούστου 2023.

  Η παρούσα μελέτη αφορά σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού στο αγρόκτημα Ροδίτη – Κουβουκλίων του Δήμου Σερβίων, μήκους περίπου 1.720 μέτρων. Συγκεκριμένα, αφορά στην αγροτική οδό που ξεκινά από την οδό εξυπηρέτησης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βαθυλάκκου – Μεσιανής – Ροδίτη και καταλήγει λίγο μετά το Εξωκλήσι του Οσίου Βαραδάτου.

  Με το προτεινόμενο έργο προβλέπονται εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών με σκοπό την εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στη γεωργική γη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, με την ασφαλτόστρωση θα αποφευχθεί η ανάγκη ετήσιας συντήρησης της οδού με αμμοχάλικο, γεγονός που συντελεί και στην οικονομικότητα του έργου σε βάθος χρόνου. Το έργο μελετήθηκε από το Δήμο Σερβίων και θα εκτελεστεί από την Π.Ε. Κοζάνης.

  Η Περιφερειακή Αρχή έχει επεξεργαστεί προτάσεις για το πρόγραμμα οδικών προσβάσεων προς τουριστικούς προορισμούς, με σκοπό να υποστηρίξει βασικές υποδομές αύξησης της επισκεψιμότητας σε αυτούς. Η συγκεκριμένη οδός εξυπηρετεί τόσο την αγροτική δραστηριότητα τόσο και την πρόσβαση στη λίμνη.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.