Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
More

  16 χρήσιμα επιμορφωτικά προγράμματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για αναβάθμιση δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων του προγράμματος “Πάω Μπροστά” της Δ.ΥΠ.Α.

  16 χρήσιμα επιμορφωτικά προγράμματα από το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για αναβάθμιση δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων του προγράμματος “Πάω Μπροστά” της Δ.ΥΠ.Α.

  Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τα 16 νέα – καινοτόμα και επιδοτούμενα Επιμορφωτικά προγράμματα του, που αφορά την αναβάθμιση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων (μισθωτών του ιδιωτικού τομέα) του έργου “Πάω Μπροστά”, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

  Τα 16 Επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία έχουν καταρτίσει Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα διδαχθούν από τους ίδιους τους Καθηγητές και από εγκεκριμένα  Μέλη του Μητρώου Επιμορφωτών του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι πραγματικά πρότυπα και σύγχρονα, εστιάζοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς των ψηφιακών δεξιοτήτων και της πράσινης ανάπτυξης.

  Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και μπορεί να υλοποιείται με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση (κατ’ ελάχιστο) στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει:

  • τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  Συγκεκριμένα τα προγράμματα τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα και η πόλη στην οποία θα πραγματοποιηθεί η δια ζώσης εκπαίδευση είναι:

  • Χρήση νέων τεχνολογιών στη γεωργία (Θεματική κατηγορία: Πράσινες δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Χρήση νέων τεχνολογιών στην πράσινη οικονομία, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Καστοριά)
  • Ψηφιακό Μarketing (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Ψηφιακό marketing, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Κοζάνη)
  • Δίκτυα Η/Υ (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Δίκτυα Η/Υ & Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (5G), Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Κοζάνη, Καστοριά) 
  • Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Ανάπτυξη εφαρμογών παγκόσμιου ιστού & ιστοσελίδων, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά)
  • Παρουσιάσεις – Prezi (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Εκπαιδευτικές τεχνολογίες, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά)
  • Βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Βασικές ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογές γραφείου, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά)
  • Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Εκπαιδευτικές τεχνολογίες, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά)
  • Online branding και επικοινωνία (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Ψηφιακό marketing, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Κοζάνη)
  • Κυκλική Οικονομία (Θεματική κατηγορία: Πράσινες δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Κυκλική οικονομία, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Κοζάνη)
  • Προγραμματιστής εφαρμογών διαδικτύου (Θεματική κατηγορία: Ψηφιακές δεξιότητες, Θεματική υποκατηγορία: Ανάπτυξη εφαρμογών παγκόσμιου ιστού & ιστοσελίδων, Πόλη υλοποίησης δια ζώσης εκπαίδευσης: Κοζάνη)

   Οι εργαζόμενοι-ωφελούμενοι της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας, θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν για πρώτη φορά με το κύρος των  Ελληνικών Πανεπιστημίων. Πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των εργαζομένων-ωφελουμένων διάρκειας 80 ωρών, που οδηγούν σε απόκτηση «ψηφιακών» και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων.

  Oι ωφελούμενοι του Μητρώου ωφελουμένων της Δ.ΥΠ.Α. μπορούν ήδη να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας, κλπ.), με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει, με ηλεκτρονική δήλωση εδώΣτο σημείο αυτό μπορεί να επιλεγεί ένα από τα  16 επιμορφωτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

   Κάθε ωφελούμενος που  θα ολοκληρώσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που επέλεξε και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων που ακολουθεί και προσφέρεται δωρεάν από εξωτερικούς φορείς πιστοποίησης, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 80 ωρών φτάνει στα 400 ευρώ. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει με επιτυχία την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης για να λάβει το σύνολο του επιδόματος.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2385055008 τις ώρες 08:00 – 12:00 π.μ. Πληροφορίες μπορούν επίσης να δοθούν στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: [email protected] καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στη διεύθυνση https://kedivim.uowm.gr

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε όλες τις νέες κυκλοφορίες αποκλειστικότητες και τις εκπομπής του Μελωδία 102.4

  Προσφορά αλληλεγγύης σε Τουρκία & Συρία από τον Όμιλο ISOMAT

  Ο Όμιλος ISOMAT μέσω της θυγατρικής εταιρείας του στην Τουρκία (İSOMAT YAPI KİMYASALLARI VE TİC.LTD.ŞTİ) προχώρησε σε δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, υπνόσακους,...

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δείτε Επίσης

  Χρήστος Σταϊκούρας: «Ανοίγουν» μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις – Πιθανότητα νέας αύξησης στις συντάξεις

  Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με όσα...

  Ιάσονας Τριανταφυλλίδης για Αρανούτογλου: Βρίσκω επικίνδυνους τους αυτοδημιούργητους

  “Δεν έχει πάει σχολείο, δεν έχει σπουδάσει και ξαφνικά βρίσκεται να βγάζει πάρα πολλά λεφτά και να είναι προβεβλημένος σε μια κοινωνία που...

  Χρύσα Κυρατζή: Η φωνή που αναστατώνει την Κρήτη

  Η Χρύσα Κυρατζή είναι παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός και διευθύντρια στον sfera98,7 στο Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησε από την τηλεόραση πριν από 15 χρόνια με δική της...

  Ύψος: Όσο μεγαλώνουν κάποιοι άνθρωποι, «κονταίνουν»

  Όσο γερνάμε τείνουμε να σκύβουμε περισσότερο και να χάνουμε πόντους από το ύψος μας.Το ύψος είναι ένα από τα στοιχεία του σώματος μας...

  Η ιστορία του Δημαρχείου της Αθήνας – Ανοιχτοί για το κοινό οι «θησαυροί» του

  Ο Δήμος Αθηναίων συστήνει στο κοινό το Δημαρχιακό Μέγαρο, το εμβληματικό κτίριο στην πλατεία Κοτζιά. Υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του...
  spot_img