Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δυσκολία του να αντιμετωπίσει τη μεγάλη απήχηση του «Φατσέα» στο κοινό και την ταύτισή του με τον ρόλο.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, λόγω και της μεγάλης επιτυχίας της σειράς το «Καφέ της Χαράς», έχει μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών ως Ευάγγελος Φατσέας. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί παρά να έχει επηρεάσει τη ζωή του, καθώς έρχεται να καλύψει μια εντυπωσιακή, μακρόχρονη πορεία σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.
«Μου έχουν κόψει τιμολόγιο από επίσημη εταιρεία ως Ευάγγελος Φατσέας. Το είδα και είπα “μου κάνετε πλάκα; Με τρολάρετε; Τι είναι αυτό τώρα;”. Και μου είπαν “μας συγχωρείτε” κλπ», αποκάλυψε ο ηθοποιός.
«Δυσκολεύτηκα πολύ τα πρώτα χρόνια να διαχειριστώ την επιτυχία του Φατσέα. Κι ακόμα με κάνει να νιώθω λίγο άβολα. Ποτέ δεν έκανα αυτή τη δουλειά για να αποκτήσω δημοσιότητα, να είμαι γνωστός κλπ. Μου άρεσε πάντα να περνάω απαρατήρητος», εξομολογήθηκε.
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι και πολύ ευχάριστο να σε φωνάζουν με το όνομα ενός ρόλου, όσο αγαπημένος κι αν είναι αυτός ο ρόλος. Και καμιά φορά πέφτουν και την πατάτα να σου συγκρίνουν και πράγματα που κάνεις τώρα με τον ρόλο. Και λες… μην κάνουμε σημείο αναφοράς τον ρόλο».
Επίσης, ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε την αγανάκτησή του σχετικά με το προεδρικό διάταγμα το οποίο εξισώνει τα πτυχία των ηθοποιών με τα απολυτήρια λυκείου.
«Με ενοχλεί απίστευτα όλο αυτό. Με εξοργίζει, δεν αντέχω άλλο αυτήν την απαξίωση στην τέχνη. Τη θυμόμαστε μόνο προεκλογικά ή όποτε τη χρειαζόμαστε κάτι για να λέμε ότι είμαστε η χώρα του πολιτισμού. Τρίχες! Ακούμε τεράστιες ανακρίβειες, ότι δεν θίγονται δικαιώματα των εργαζόμενων που θίγονται. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Η Πρόεδρος δεν ξέρει ακριβώς τι υπέγραψε, το βρίσκει ενδιαφέρον το θέμα και θα ασχοληθεί. Μονίμως αντιμετωπίζουμε μια απίστευτη κοροϊδία. Να πάρει πίσω το διάταγμα δεν γίνεται να υπογράφουμε πράγματα που δεν ξέρουμε τι είναι», σχολίασε για το διάταγμα.
«Αντιμετωπίζουμε και έναν πόλεμο από τους θεατρολόγους. Εμείς ζητάμε να υπάρξει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα κάποια στιγμή, να βρεθεί ένας τρόπος γιατί άλλου έχει βρεθεί τρόπος τα πτυχία μας να είναι εκεί που πρέπει. Οι θεατρολόγοι να θυμηθούν ότι χάρη σε ανθρώπους του θεάτρου είναι εκεί που είναι σήμερα. Να το δουν το πράγμα διαφορετικά γιατί είναι απίστευτο στενό το μυαλό τους», συμπλήρωσε.